Str. Nicolae Balcescu nr. 56
Str. Nicolae Balcescu nr. 56
Str. Nicolae Balcescu nr. 56

 

 

 DEPARTAMENTE  CERCETARE  
 

 

 

 STUDENTI

   
    CONTACT 
     
 PROGRAME DE STUDIU    ADMITERE

 

 

 

ISTORIC

Din 1999, specializarea Psihologie-Pedagogie a functionat integrata in Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii Transilvania din Brasov.
In anul 2004 s-a infiintat si a fost autorizata sa functioneze Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, prin reunirea specializarilor Psihologie-Pedagogie si Institutori cu Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic.

In 2007 au fost acreditate de catre ARACIS programele de studii de licenta Psihologie si Pedagogie, la care s-a adăugat in 2008 Pedagogia invăţământului primar si prescolar.
In 2008 au fost acreditate Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic si programele de master: 1. Psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala, 2. Psihologia personalitatii şi 3. Formarea adultilor. Competenţe ale formatorului de adulti.
In 2009 au fost reorganizate programele de master pentru cele doua domenii Psihologie si Stiinte ale Educatiei.

Pentru domeniul Psihologie, s-a acreditat programul de master Consiliere scolară si resurse umane in organizatie, cu traseele:
• Psihologie educationala, consiliere scolara si vocaţionala
• Psihologia personalitatii in organizatie
Pentru domeniul Stiinte ale Educatiei, s-a acreditat programul de master Resurse umane in educatie. Formare si management, cu traseele:
• Formarea adultilor. Competente ale formatorului de adulti
• Management educational.

Din anul 1999 au functionat specializarile Institutori limba straina si Institutori pentru invatamantul primar si prescolar, la forma de învatamant la distanta (ID), an cadrul Colegiului Universitar Forestier, Economic si de Informatica. In 2002 s-a infiintat Colegiul Universitar Pedagogic si de Filologie, cu domeniile Pedagogie si Filologie. In domeniul Pedagogie, au functionat specializarile Institutori pentru invatamantul prescolar si Institutori pentru invatamantul primar, ambele cu formele cu frecvenţă si la distanta. In 2005, cele două specializari s-au reunit in programul de studii Pedagogie. Invatamant primar si prescolar, ID.
In 2010, la forma de invatamant la distanta a fost acreditat programul de studii de licenta Pedagogia invatamantului primar si prescolar si a fost autorizat programul de studii de licenta Psihologie.

 

INVESTESTE IN TINE PENTRU A FI RESURSA PENTRU CEILALTI