REZULTATE ALE CERCETĂRII ȘI SERVICII OFERITE DE

Departamentul 06 – Eco-biotehnologii și Echipamente în Agricultură șiAlimentație

            Ca rezultate ale cercetării se potmenționa, ca fiind în diferite stadii de derulare, publicarea de articole înreviste de specialitate recunoscute, brevete de invenție, know-how ș.a. Caproduse concrete realizate în urma diverselor proiecte de cercetareexemplificăm următoarele:

Preparate pe baza de EXTRACTE

biologic active din resurse vegetale:

Tinctura de Arnica

Extract de Gălbenele

Extract de Tătăneasă

Ulei de Cătină

Ulei de Germeni de grău

Ulei de Dovleac etc.

Oferte de TEHNOLOGII de obţinere a unor bioalimente:

Ceai antidiabetic

Ceai antioxidant

Ceai revigorant

Ceai întreținere – supraponderali

Sirop antioxidant

Jeleu – bioaliment reconfortant ș.a.

Oferte privind PARTICIPAREA ÎN PROIECTE DE CERCETARE și de PRESTARI SERVICII pentru terți:

PROIECTARE ŞI CERTIFICARE de procese şi echipamente în agro-turism

CERTIFICĂRI privind calitatea nutritivă, biologică şi toxicologică a alimentelor şi bioalimentelor

CERTIFICĂRI privind sistemul de management al calităţii şi mediului în activităţile din industria alimentaţiei şi turismului

Analize privind controlul rezistenţei mecanice a cartofului

Analize privind umiditatea produselor vegetale

Analize privind determinarea umidităţii îngrăşămintelor minerale

.Analize privind biodiversitatea ecosistemelor mai ales din arealul montan și premontan ș.a.