Biroul de Proprietate Intelectuala > Istoric PI. Misiunea BPI > Diplome UTBv_Saloane nationale

Diplome obtinute de Universitatea "Transilvania" din Brasov:

- Saloane nationale (Salon al Cercetarii, Salon de Inventica); 


 6 – 9 Octombrie 2010, Bucuresti

 1 - 2 Octombrie 2011, Alba Iulia 27 - 28 Septembrie 2013, Alba Iulia

 Salonul Cercetării in cadrul Târgului Tehnic Internaţional Bucureşti, TIB – 2010.  

 Salonul de Inventică şi Târgul de echipamente şi soluţii complete în domeniul energiilor regenerabile “Energie din surse regenerabile - ALEA 2013. Târg de echipamente și soluții complete”. Ecoinventica 2013

 

27-28 Septembrie 2013, Alba Iulia: “Energie din surse regenerabile - ALEA 2013. Târg de echipamente și soluții complete”. Ecoinventica 2013

Printre exponate cele mai atractive atât pentru publicul larg dar și pentru vizitatorii specialiști au fost: monopostul BS13 pentru formula student: sistemul de interacțiune om-robot bazat pe voce și gesturi pentru aplicații domestice și industriale;aparat cu inducție pentru barotermopolimerizare. În cadrul salonului EcoInventica 2013 coordonat de inventatorul Iustin CAPRĂ (foto 2) s-au  prezentat creații axate pe eficiența energetică și alte domenii conexe domeniului energiei. 

18-19 Septembrie 2014, Alba Iulia: “Energie din surse regenerabile - ALEA 2014. Târg de echipamente și soluții complete”. Salonul "Ecoinventica"

Târgul ALEA 2014 a fost organizat de ALEA Alba, Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, ADR Centru, Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Alba Mall.

În cadrul târgului au fost prezenți 10 inventatori și Organizația Asociației Iustin Capră. Maestrul Iustin Capră a prezentat mai multe invenții de marcă (deplasarea electrică, electro-mobilitatea ş.a.).

Organizatorii au încercat să promoveze și capacitatea de inovație a tinerilor, în special tinerii de la Universitatea “Transilvania” din Brașov, care au avut un stand special cu mai multe exponate, dar și de la Alba Iulia, standul Universității „1 Decembrie„ din Alba Iulia”.

 

La cea de-a șaptea ediție a evenimentului ALEA, Universitatea “Transilvania” din  Brașov a prezentat  printre altele monopostul Formula Student (BS14 - fiind a șasea maşină creată de studenţii UTBv), creat de studenții Universităţii, cu care au participat la Silverstone (Anglia) și după aceea în Spania. Reprezentantul Formulei Student a acordat un interviu postului local de televiziune.


 
 19-20 Septembrie 2015, Alba Iulia: Târgul „Surse regenerabile de energie ALEA 2015 – Târg de echipamente și soluții complete
 

În acest an vau fost expuse biciclete si autoturisme electrice, instalații eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă, multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile precum și sisteme de înaltă eficiență în producerea și consumul energiei.

La „Salonul Eco Inventica” au participat inventatori români foarte apreciați pentru invențiile lor în domeniul energiei; a fost prezent și inventatorul Corneliu Birtok Băneasa, premiat la Geneva cu medalia de aur pentru invenția sa, un dispozitiv de transfer al aerului prin care se reduce consumul de carburant al autovehiculelor cu cel puțin 5%.
Târgul de anul acesta a fost unul dedicat maestrului Iustin Capră, fostul colaborator al lui Henri Coandă și unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români. În memoria lui au fost aduse la târg trei automobile realizate de el și de ucenicii care îl ajutau și care au continuat să îi ducă mai departe numele și invențiile.
     
 17-18 Septembrie 2016, Alba Iulia: Târgul „Surse regenerabile de energie ALEA 2016 – Târg de echipamente și soluții complete
     
 In perioada 17-18 Septembrie 2016, a avut loc a IX- ediție a Târgului „Surse regenerabile de energie ALEA 2016 – Târg de echipamente și soluții complete” care s-a desfasurat la centrul comercial Alba Mall din Alba Iulia, in organizarea Agentiei Locala a Energiei Alba si a Consiliului Judetean Alba, cu sprijinul Primariei Municipiului Alba Iulia si al Universitatii ”1 Decembrie 1918”.

La eveniment au fost expuse panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de caldura, sisteme electromagnetice de incalzit, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasa, instalatii eoliene si multe alte aplicatii legate de energia obtinuta din surse regenerabile.

O atentie deosebita a fost acordata si transportului sustenabil, prin expunerea unor mijloace de transport electrice, de la biciclete, la autoturisme si mici microbuze urbane.

O noutate absolută a fost prezentarea Ecodomul – casa viitorului. 

In cadrul „Salonului Eco Inventica” s-a desfasurat .„Ora de inventică” care a oferit elevilor pasionați de tehnică de la câteva licee din Alba Iulia un foarte interesant schimb de idei cu inventatorii români prezenți la targ.

 

 

Biroul de Proprietate Intelectuala, Lab. 12, Et. 1. 

Institutul de Cercetare Dezvoltare Inovare

Produse High tech pentru Dezvoltare Durabilă

Brasov, 500484, Str. Institutului, Nr. 10.

E-mail: dpi@unitbv.ro.