Biroul de Proprietate Intelectuala > Posibilitati de protectie

POSIBILITATI DE PROTECTIE

In activitatile noastre suntem inconjurati de proprietatea intelectuala - rodul creativitatii si inventivitatii umane, ea fiind parte integranta a vietii noastre.

Proprietatea intelectuala se imparte in doua categorii: proprietatea industriala, respectiv drepturile de autor si drepturile conexe.

Proprietatea industriala include:   ;   ;   .

Drepturile de autor si drepturile conexe includ o gama mare de opere literare si artistice, de la articole de ziar la romane, de la desene la picturi si la opera de arhitectura, de la muzica la dans, de la fotografii la filme, precum si interpretarile artistice.

Atentie: Procedura de primire / preluare a documentelor privind CBI nu permite deplasarea la catedre, facultati ori in alte locatii ale Universitatii pentru preluarea documentatiei originale privind o descriere de inventie sau o CBI. Procedura legala de lucru prevede ca inventatorul sa depuna la sediul BPI sau la Registratura Universitatii documentele pentru a primi la randul sau un numar de inregistrare.

În vederea efectuării unei evaluări preliminare a unei propuneri de brevet de invenţie de către un referent evaluator (specialist în domeniul invenţiei), este necesar ca inventatorii să prezinte la B.P.I. un exemplar "Document de depunere CBI la B.P.I." insotit de un exemplar al descrierii invenţiei. Acest exemplar al descrierii inventiei va conţine următoarele sectiuni: rezumatul invenţiei, descrierea invenţiei, revendicări, desene/relaţii sau compoziţii chimice dacă este cazul.

Indrumarul pentru intocmirea unei descrieri de inventie si informatii despre documentele necesare a fi depuse la B.P.I. in vederea depunerii la OSIM se gasesc in pagina noastra la adresa: http://www.unitbv.ro/bpi/Posibilitatideprotectie/Brevetdeinventie.aspx. 

 Biroul de Proprietate Intelectuala, Lab. 12, Et. 1. 

Institutul de Cercetare Dezvoltare Inovare

Produse High tech pentru Dezvoltare Durabilă

Brasov, 500484, Str. Institutului, Nr. 10.

E-mail: dpi@unitbv.ro.