Avizier

Cazare în camine, faza a III-a

Cazare în camine, faza a II-aStudentii de la forma de invatamant cu frecventa, care doresc sa beneficieze de facilitatile pentru transport local prevazute in Protocolul de colaborare dintre Universitate si Municipiul Brasov, au obligatia depunerii declaratiei privind acceptul comunicarii catre operatorul de transport a datelor cu caracter personal. Declaratia va fi depusa la facultate, pana cel tarziu la data de 16.10.2017,conform Anexei 4.

Descarcare declaratieDeschiderea festivă a anului universitar 2017-2018 va avea loc în 2 octombrie 2017, ora 9, în Marele Amfiteatru (sala MA, corpul N).

Deschiderea festivă a anului universitar 2017-2018, pentru specializările cu Frecvenţă Redusă (IFR)  va avea loc în 7 octombrie 2017, ora 9, în Marele Amfiteatru (sala MA, corpul N).


Anunţ ref. la Repetarea anului


Propunere de exmatriculare pentru neplata taxei...Absolventii promotiei 2016, licenta,  sunt invitați la secretariatul Facultății pentru a-și ridica diploma de licenta , zilnic intre 12 -15 si incepand cu luna august , zilnic intre 9 - 13.
Studentii anului I de MASTER (2016 - 2017) care nu au depus diploma de inginer in original,  sunt obligati sa aduca la secretariat pana la data de 20.09.2017, diploma de inginer in orginal, in caz contrar vor deveni studenti cu taxa.


Programul casieriilor

Date privind achitarea primei transe a taxei de scolarizare prin OPPropuneri de exmatriculare pentru neplata taxei de scolarizare


URGENT - Plata scolarizare an 2016 -2017 - Exmatriculari


Procedura de obţinere a accesului la platforma eLearning pt. absolventii ID-IFRBURSA DE EXCELENȚĂ TRANSILVANIA

In conformitate cu Regulamentul de burse si alte forme de sprijin material (RBSM), Universitatea Transilvania din Brasov va acorda pe baza de competitie de dosare, Bursa de Excelenta Transilvania - editia 2017, in valoare de 3.000 de lei. Aceasta bursa se acorda din veniturile proprii ale universitatii, unei singure persoane, student la ciclul de licenta sau master. Desfasurarea competitiei presupune urmatorul calendar:

a. 02 - 12.06.2017 - depunerea dosarelor conform Anexei 1 - pct.10 si Anexei 4 din RBSM la Prorectoratul cu studentii si legatura cu mediul economic si socio-cultural, camera 107, Rectorat;

b. 14 -16.06.2017 - analiza dosarelor de catre comisia de burse pe universitate;

c. 19.06.2017 - anuntarea rezultatelor;

d. 23.06.2017 - premierea festiva in cadrul Galei sefilor de promotie.


Programul EURO 200 - ajutor financiar pentru achiziţionarea de calculatoare de către studenţi

Adresa MEN

Derulare program EURO 200 in 2017


Premiere - cei mai buni studenti
CONTURI email pt. studenti:
În atenția studenților din anul 1:

Numele contului instituțional de forma
<nume>@student.unitbv.ro
prin care aveți acces la serviciile IT ale universității v-a fost transmis individual pe email-ul declarat la admitere. 
Pentru a vă stabili parola, veți urma procedura descrisă în acel mesaj.
Biroul IT: www.unitbv.ro/it

Burse FISITA

Membru SIAR Junior


Tutori, pe ani de studii, la specializarile coordonate de departamentul DATR.Drive Your Future - Catalogul cu temele de stagiu Grup Renault Romania,  inca disponibile pentru anul 2016Evenimente FIM

Lansare de carte

Joi, 19 oct., de la ora 10:00 in sala NI16 (corpul N) va avea loc prelegerea profesorului Cornel Stan de la Universitatea din Zwickau, Germania, și lansarea romanelor sale Creatori de Automobile si Dracfried, recent aparute si in limba română. Participă, alături de autor, prof. dr. Anghel Chiru, prof. dr. Calin Roșca, conf. dr. Adrian Lăcătuș. Evenimentul este organizat de Facultățile de Inginerie Mecanică și de Litere.

Cornel Stan este profesor de științe tehnice, predând din 1992 termodinamica, sisteme de propulsie și concepte de automobile la Universitatea din Zwickau, Germania, iar dupa 1993 ca profesor onorific sau invitat la universitatile din Berkeley, Paris, Pisa, Perugia și Brașov. A publicat până în prezent 28 de cărți de specialitate, majoritatea la Springer, Germania si SAE International, SUA, fiind totodata autor sau coautor al 150 de lucrari stiintifice si 40 de brevete de inventie internationale. Romanele sale Creatori de Automobile si Dracfried au apărut initial in Germania, la Editura Format (2015, 2016), fiind apoi traduse si publicate in limba romana de către Editura Coresi (2017), respectiv în limba engleză, in SUA (2017).


Miercuri, 24 mai 2017 va avea loc a treia editie Schaeffler Day (Tehnica si Inovatie)  pentru studentii Universitatii Transilvania la Corpul N (Decanat). Evenimentul va incepe in Marele Amfiteatru  la ora 9:00 cu o prelegere despre cele mai noi trenduri in simularea proceselor de fabricatie. Programul va continua cu 3 workshopuri desfasurate in paralel, perfecte pentru studentii care tintesc sa adauge valoare la educatia si CV-ul lor, si se va incheia cu o vizita in fabrica Schaeffler.  Inscrieri pe http://www.unitbv.ro/Studenti/SchaefflerDay.aspxPrezentarea companiei ROLEM (NBHX-TRIM)

În data de 31.03.2017, în sala NS2, reprezentanţii companiei ROLEM au prezentat studenţilor FIM procesele tehnologice şi produsele companiei, precum şi oportunităţi de angajare pentru studenţi şi absolvenţi.


În atentia studentilor de anul III, IV la programele de studii AR, IT, AE, IM, IMENG

În datele de 03-04.mai.2017 este preconizată a se realiza vizita tehnică la unitatea de productie a companiei Ford, Craiova, obtinută prin amabilitatea doamnei Oana PETCU, HR Supervisor, Ford Romania S.A.

Locuri disponibile: 25;

Suport financiar: nu este asigurat;

Mese: nu sunt asigurate;

Deplasare: CFR / Softrans;

Cazare: cel mai probabil din partea Univ. Craiova, o noapte. (aprox 50 RON / noapte / persoana). 

Avand în vedere numărul limitat de locuri, selectia candidatilor se va face în functie de media generală a anului trecut.

Pentru confirmarea disponibilităţii ti lămurirea unor aspecte aveti la dispozitie adresa de email: g.toganel@unitbv.ro.

Termen confirmare: miercuri, 08.03.2017, inclusiv.

Vă asteptăm cu drag,

s.l. dr.ing. George TOGĂNEL,

s.l. dr.ing. Bogdan BENEA
În data de 09.12.2015, în Aula Universității ”S.T. Chiriacescu”, s-a organizat Balul Bobocilor 2015 cu tema ”Venetian Masquerade”, eveniment dedicat studenților din anul I din toate facultățile Universității Transilvania din Brașov și sprijinit de Asociația Studenților din Universitatea Transilvania (ASUT), precum și o serie de sponsori.

Evenimentul a excelat prinorganizare și eleganța cu care studenții au onorat evenimentul. La concursulorganizat pentru obținerea titlului de Regina/Regele Balului s-au înscris 20 deconcurenți (http://www.bal.asut.ro).

Finaliștii acestei ediții ... (click pt. mai multe informaţii)10 Noiembrie 2015, ora 10:00
Centrul Internaţional de Conferinţe - Aula Sergiu T. Chiriacescu
Str. Iuliu Maniu 41A, Braşov
Conferinţa
The TP400-D6 – the biggest European Turboprop Engine
Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. mult. Günter Kappler