Mesajul Decanului

 Conducerea facultatii

 Atributiile conducerii

 Programul de audiente

 Consiliul facultatii

 Organigrama facultatii

Planul strategic 2016-2020

Planul operational 2017-2018

Starea facultatii in 2017  

Hotararile CF 

 Informatii publice

 Comisia de disciplina

 Comisiile CEAC 

Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor face parte din Universitatea "Transilvania" din Brasov incepand din 1990, cand a luat fiinta ca urmare a dezvoltarii cunoscute de domeniile stiintifice legate de obtinerea, procesarea si utilizarea materialelor. In toate activitatile care se desfasoara in incinta sa, facultatea imbina traditia bogata a invatamantului universitar tehnic brasovean cu directiile noi pe care le deschide acest domeniu, realmente dinamic, al cunoasterii umane.

 
Viitorul dezvoltarii industriale este nemijlocit legat de cercetarea si identificarea de noi materiale cu proprietati performante. Aceste materiale trebuie sa sprijine dezideratul dezvoltarii durabile, in conditiile in care resursele naturale sunt finite, modalitatile traditionale de producere a energiei trebuiesc schimbate in urmatoarele decenii, iar natura si mediul trimit societatilor industrializate semnale privitoare la "nota de plata" pe care generatiile viitoare vor trebui sa o achite daca actualele tehnologii poluante nu sunt fundamental modificate.
 
Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor pregateste specialisti care sa fie capabili sa faca fata cu bine la problemele complexe ale prezentului precum si la cele mult mai ample ale viitorului. Cadrele didactice sunt grupate in centre de cercetare si studentii sunt educati in sensul directiilor de dezvoltare recunoscute la nivel mondial:
- identificarea si dezvoltarea de materiale noi, performante, fiabile si ieftine, adaptate diverselor ramuri ale industriilor: spatiala, aeronautica, constructoare de masini, a bunurilor de larg consum, a tehnologiilor si transportului informatiei etc.
- dezvoltarea de noi tehnologii performante de producere a materialelor, care sa valorifice in cel mai inalt grad materiile prime si resursele existente in tara;
- dezvoltarea tehnologiilor de reciclare care sa utilizeze ca materii prime resturi si deseuri industriale sau casnice produse pe scara din ce in ce mai larga de societatile dezvoltate;
- tehnologii noi, care sa inlocuiasca actualele procese energofage;
- tehnologii nepoluante, care sa contribuie la re-echilibrarea ecosistemelor si nu la distrugerea lor.
 
Activitatea didactica si de cercetare a facultatii se desfasoara in corpuri diferite de cladiri: Colina Universitatii (corpurile A, G, I si W)