În 1999, UNESCO a declarat ziua de 21 martie - Ziua Internațională a Poeziei. În parteneriat cu PEN International (Centrul Român), principala organizație care promovează global literatura ca formă a libertății de expresie, celebrăm și noi, pentru al doilea an consecutiv, această zi printr-o lectură publică de poezie. Și anul acesta, ca și anul trecut, ca întotdeauna, există în lume poeți închiși și persecutați pentru poezia și vocea lor. Împreună cu studenții masteratului de Inovare Culturală, care au selectat, prezentat și tradus textele, facem și noi un mic ecou al acestor voci. Se vor citi texte de Ernesto Cardenal (Nicaragua), Aslı Erdoğan (Turcia), Amanuel Asrat (Eritrea), Dareen Tatour (Israel), Liu Xia (China), Mariana Marin, Andrei Bodiu, Alexandru Mușina, Svetlana Cârstean, Romulus Bucur, Dan Sociu. Evenimentul, intitulat, curajul tău de poetva avea loc la Facultatea de Litere, sala Gheorghe Crăciun (TP8), de la ora 16:00. 
 


Marți, 21 martie 2017, de la ora 18:00, la Librăria Șt. O. Iosif, vă invităm, în cadrul Serilor Facultății de Litere, la o întâlnire cu scriitoarea Doina Ruști și noul ei roman, Mâța Vinerii, apărut recent la editura Polirom. Vor prezenta, alături de autoare, conf. univ. dr. Adrian Lăcătuș și lect. univ. dr Virgil Borcan. 


   
 
 

Luni, 13 martie 2017, de la ora 18:00, la Libraria Okian, vă invitam, în cadrul Serilor Facultății de Litere, la lansarea unui volum colectiv de eseuri, o apariție editorială-eveniment: Liberalismul: pro și contra. O idee ce refuză să moară, deși nu știe ce o ține în viață, coordonatori Sorin Adam Matei, Caius Dobrescu și Emanuel Copilaș.

Cartea a apărut recent în colecția Headline a Editurii Adenium și include, alături de eseurile coordonatorilor, texte de Zoe Petre, Paul Kun, Vladimir Pasti, Sabin Drăgulin, Daniel Barbu, Dorin Tudoran, Adrian‑Paul Iliescu, Vasile Pleșca, Andrei Miroiu, Gabriel Andreescu. 

La eveniment vor participa doi dintre autorii coordonatori, prof. univ. dr. Sorin Adam Matei (Brian Lamb School of Communication, Purdue University, Indiana), prof. univ. dr. Caius Dobrescu (Facultatea de Litere a Universității București) și lect. dr. Cristian Pralea (Programul de Studii Americane, Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov).