Interpretare muzicală - Instrumente

Programul  de  studii  Interpretare  muzicala - Instrumente  ofera  studentilor,  pe  durata  studiilor universitare de licenta, pachete de materii esentiale pregatirii profesionale, urmarind dezvoltarea unei cariere ca solist instrumentist sau ca artist instrumentist în orchestre, filarmonici, formatii camerale, precum si perspectiva unei cariere didactice ca profesor de muzica instrumentala.

Ansamblurile în care sunt implicati studentii specializarii: orchestra, ansamblul de chitare, formatia de muzica veche Codex.

Coordonator: lect.univ.dr. Anca PREDA - email: ancapreda30@yahoo.com

 
Interpretare muzicală - Canto

Programul de studii Interpretare Muzicală – Canto,are ca obiectiv pregătirea unei cariere ca solist vocal în diverse formațiicorale, sau ca solist în opere, requiem-uri, operete, musical-uri etc. Pe lângăorele de operă, lied-oratoriu, acompaniament operă,  Progarmul de studiu Interpretare Muzicală –Canto, include și ore de mișcare scenică și machiaj.

Coordonator: lect.univ.dr. Mihaela BUHAICIUC - email: mbuhaiciuc@yahoo.com

 

Pedagogie muzicală

Obiectivul specializarii Pedagogie muzicala este de a pregati profesori de muzica pentru toate ciclurile de învatamânt preuniversitar, redactori sau  cronicari muzicali în mass-media scrisa, vorbita si audio-vizuala. Profesorul de muzica este pregatit si pentru a fi dirijorul corurilor si formatiilor scolare, fiind animatorul activitatilor artistice.

Actul de predare urmareste în acelasi timp latura formativa si informativa a învatarii, pentru a asigura studentilor o pregatire complexa si durabila. În domeniul cercetarii stiintifice, studentii sunt încurajati sa se implice activ în toate domeniile vietii muzicale atât prin realizare de lucrari cât si prin participare în cadrul formatiilor: Corul "Gheorghe Dima" al Specializarii Pedagogie Muzicala, Orchestra „Miorita”Formatia de muzica-usoara-jazzOrchestra de folclor

Coordonator: conf.univ.dr. Ioan OARCEA - email: ioan_oarcea@yahoo.fr