RESURSE UMANE IN EDUCATIE. FORMARE SI MANAGEMENT

Domeniul fundamental: stiinte sociale
Domeniul de master: stiinte ale educatiei
Limba de predare: romana
Durata studiilor/numarul de credite: 2 ani/120 ECTS
Forma de invatamant: cu frecventa

Coordonator program de studii: Profesor univ. dr. Rodica Mariana NICULESCU, rodicanic@unitbv.ro

De ce este nevoie de aceasta specializare generica: Resurse umane in educatie. Formare si management?
1. Intr-un inceput de mileniu in care invatarea de-a lungul intregii vieti a trecut de la stadiul de concept la acela de realitate generata de o necesitate evidenta, nevoia de formare a specialistului in formare adultilor se impune. Este un camp de actiune cu posibilitati maxime de insertie in intreaga lume.
2. Scolile din Romania au nevoie de manageri specializati, de oameni capabili sa conduca destinele unei instituții scolare si odată cu aceasta destinele resurselor umane implicate: copii/elevii si resursele de predare si auxiliare/ ajutatoare. Este o cerinta ce s-a facut resimtita pretutindeni in lume, unde exista chiar o profesionalizare a statutului de manager scolar. 

Obiectivul general al programului de studii: Dezvoltarea competentelor de specialitate si de cercetare pentru o carieră profesionala in domeniul managementului educatiei si al formării adultilor si a unei personalitati profesionale active si autonome, capabila de autodezvoltare si autodevenire. Acest obiectiv este urmarit cu responsabilitate, atat prin continuturile propuse in cadrul planului de invatamant, cat si prin metodologia pedagogica abordata. Dovada indeplinirii lui este paleta larga de insertie si integrare cu succes a absolventilor nostri, atat in Romania cat si in alte tari ale lumii.

Pentru mai multe informatii accesati...

 

INVESTESTE IN TINE PENTRU A FI RESURSA PENTRU CEILALTI