Alianța 3 IN

3IN A WOMAN

Universitatea Transilvania din Brașov, membră a alianței 3IN

În anul 2019, Universitatea Transilvania din Brașov a devenit membra unei alianțe format din șapte universități din Europa. Alianța, denumită sugestiv 3IN – INclusion, INtegration, INvolvment, își propune să aducă laolaltă cunoștințele, experiența și cercetările în domeniul științelor sociale, pentru a crea o singură Universitate Europeană, cu scopul de a aduce un plus de valoare întregii societăți europene, dar și de a duce procesul de învățare la un nou nivel.

Șapte universități, o singură misiune: crearea unei lumi mai bune

Alianța universitară europeană pentru incluziune, integrare și implicare - 3IN Alliance - a fost înființată în 2019 ca o comunitate dedicată învățării. Alianța este formată din șapte universități din Europa: Universitatea de Științe Aplicate Diaconia (Finlanda), Universitatea Specializată VID (Norvegia), Universitatea de Științe Aplicate Würzburg-Schweinfurt (Germania), Universitatea Transilvania din Brașov (România), Universitatea din Malaga (Spania), ISAVE – Instituția de Învățământ Superior de Sănătate (Portugalia) și Université Sorbonne Paris Nord (Franța). În total, alianța cuprinde nu mai puțin de 95.000 de studenți, 8.000 de cadre didactice, cercetători și personal administrativ, precum și sute de alte persoane implicate direct sau indirect în acest proces.

Pași concreți în urma unei strategii pe termen lung 

Scopul fundamental al Alianței 3IN și obiectivul nostru pe termen lung este să co-creăm un modus operandi novator al Universității Europene pentru o lume mai bună – o lume în care nimeni nu este lăsat în urmă. Pentru realizarea acestui obiectiv, universitățile membre ale Alianței 3IN se angajează să împărtășească și să își pună laolaltă capacitatea intelectuală, resursele umane și materiale, experiența și ideile din domeniul educației, al cercetării, dezvoltării și inovării. Vom veni în întâmpinarea cetățenilor cu servicii de asistență și parteneriate. Acest angajament ia o formă concretă în strategia noastră comună pe termen lung, care cuprinde un plan de acțiune pas cu pas pentru integrarea tuturor nivelurilor și funcțiilor instituțiilor din Alianța 3IN în cadrul unei universități europene comune. Scopul Alianței 3IN este de a crea oportunități de învățare novatoare, de a îmbunătăți accesibilitatea educației, de a diversifica opțiunile de mobilitate și de a contribui la dezvoltarea regională. Ca atare, alianța oferă un plus de valoare studenților, profesorilor, cercetătorilor și partenerilor printr-o strategie educațională comună, cu legături puternice atât cu cercetarea, cât și cu inovația, și colaborarea strânsă cu mediul de afaceri și societatea. 

Diversitatea, super-puterea noastră

Membrii Alianței 3IN diferă din multe puncte de vedere, atât prin dimensiune și varietatea domeniilor de studiu, cât și prin și orientarea pedagogică, academică și profesională, dar în același timp cu toții avem tradiții și profiluri unice și cu toții consolidăm activ parteneriatele noastre strategice, în ​​cadrul Uniunii Europene și în afara acesteia. Împreună, reprezentăm o gamă largă de discipline, de exemplu în științe sociale și de sănătate, asistență socială, medicină, științe umaniste, afaceri, inginerie, robotică, comunicare și limbaje mimico-gestuale.

Mai multe detalii: https://www.3inalliance.eu/

3IN Alliance map