Mediateca Norbert Detaeye

Mediateca Norbert Detaeye este un centru cultural al Universității Transilvania din Brașov, deschis accesului comunității academice, studenților și tuturor celor care sunt interesați de colecțiile și programele sale. Mediateca a fost întemeiată în anul 1991, în urma unui proiect inițiat de Fundația Stichting Mediateca Norbert Detaeye Brașov-Gent, coordonată de muzicianul N. Detaeye din Belgia.

Mediateca se află pe Colina Universității, corp A, etajul II şi dispune de următoarele spații:
-Mediateca propriu-zisă, la etajul 5, unde se află materialele muzicale; colecțiile de vinyluri (discuri LP și single), CD-uri, DVD-uri, casete video, reviste și cărți, precum și o serie de echipamente aferente.
-Sala Auditorium, la etajul al doilea, o sală specializată de videoproiecție, cu diverse destinații culturale şi care are o capacitate de 60 de locuri. Alături se află o mică sală de expoziții dotată cu sisteme de iluminare și expunere adecvate, unde se află expuse trei expoziții permanente: una cu imagini din activitatea Mediatecii, una cu imagini de muzicieni de jazz, și cea a colecției Modern Classics.

În Mediatecă își desfășoară activitatea trupa de teatru studențesc Teatrul de Aici, ansamblul de dansuri tradiționale Bokréta precum și workshopurile echipei de pregătire a evenimentelor care se integrează anual în Festivalul ETNOVEMBER, ajuns la a 22-a ediție în anul 2019.

Universitatea Transilvania din Braşov este singura universitate din România care are un fond cultural de o asemenea anvergură și calitate. În întreaga Europă nu sunt multe astfel de instituții integrate în universități, care să beneficieze de prestigiul și valoarea colecțiilor noastre, între care se află unicate muzicale mondiale și/sau europene, tezaure rare și prețioase, la care se fac referiri în plan internațional.