Evenimente anuale

Sesiunea Cercurilor Științifice Studențești - SCSS

Sesiunea Cercurilor Științifice Studențești reunește sute de studenți de la toate facultățile Universității Transilvania din Brașov. În cadrul conferinței tinerii își prezintă lucrările de cercetare sau analiză. Cele mai bune studii sunt premiate de către Universitate.

Absolvenții în Fața COmpaniilor - AFCO

Dacă aveți un proiect inovator, o idee originală sau pur şi simplu credeți că lucrarea de licență, disertație sau de doctorat poate fi implementată într-o companie, vă așteptăm să vă înscrieți la AFCO – Absolvenții în Fața Companiilor.

Student LogIn

Student LogIn este evenimentul care deschide anul universitar la #UNITBV și este dedicat studenților din anul I, dar și studenților mai...experimentați. Scopul evenimentului este de a-i provoca pe studenți să interacționeze, să se cunoască, să ia contact cu viața de student și să cunoască întreg campusul universitar.

Gala șefilor de promoție

Universitatea Transilvania din Brașov îi premiază în fiecare an pe șefii de promoție de la toate facultățile. 

Colina League Cup

Dacă ești pregătit de competiție, te așteptăm să participi la Colina League Cup!

Transilvania Summer Event - TSE

Transilvania Summer Event le oferă studenților oportunitatea de a interacționa și de a învăța lucruri noi alături de specialiști din companiile partenere ale universității sau de la specialiști în domeniul consilierii în carieră.

AIESEC - Asociatia Internationala a Studentilor la Stiinte Economice si Comerciale

Adresa: Str. Memorandului, nr. 32, camin 8, cam. 200
Contact:E-mail: lcbrasov19@gmail.com 
Pagina web: www.aiesec.org.ro 

 

ASUT - Asociatia Studenților din Universitatea Transilvania
Adresa: Strada Memorandului, Nr 32, Camin 8, Etaj 3
Contact: E-mail: contact@asut.ro 
Pagina web: www.asut.ro 

 

BEST - Board of European Students of Technology
Adresa: Str. Universitatii, nr. 1, camin 15, etaj. 5, cam. 510
Contact: E-mail: brasov@best.eu.org 
Pagini web.: www.best.eu.org/brasov si www.bestbrasov.ro 

 

ASCOR - Asociatia Studenților Crestini Ortodocși Romani
Adresa: Str. Memorandului, nr. 32, camin 8, parter
Contact: E-mail: ascor_bv@yahoo.com 
Pagini web: www.ascorbrasov.ro 

 

ASSM - Asociatia Stiințifică a Studenților Mediciniști

Adresa: Str. Nicolae Balcescu, nr. 56, corp K S 2
Contact: E-mail: brasovassm@gmail.com 
Pagina web: www.assmbv.ro 

 

ATBB - Asociatia Tinerilor Basarabeni Brașov
Adresa: B-dul Eroilor nr. 25, Corpul T, sala TS I, jud. Braşov
Contact: E-mail: atb.brasov@gmail.com 
Pagina web: www.atb.unitbv.ro 

 

ELSA - Asociatia Europeana a studentilor in Drept
Adresa: Municipiul Brașov, str. Bobului, nr.8, jud. Braşov
Contact: E-mail: brasov@ro.elsa.org 
Pagina web: FaceBook ELSA 

 


Suntem convinși că mulți dintre voi ați vrea să demarați o afacere dar stați deoparte de teamă că nu știți la ce să vă așteptați, nu știți dacă aveți abilitățile și competențele necesare și poate nici nu înțelegeți cum, unde, cu cine și cu ce trebuie să înceapă o afacere.

 

Societatea Antreprenorială Studențească (SAS) s-a înființat pentru a vă ajuta să găsiți răspunsul la aceste întrebări. SAS are ca misiune sprijinirea, dezvoltarea și încurajarea spiritului antreprenorial în rândul studenților, în principal prin:

 

- organizarea de activități de mentorat
- acordarea de asistență și consultanță studenților care vor să înființeze un start-up
- facilitarea participării studenților la manifestările profesionale organizate de entități implicate în viațaţeconomică
- organizarea de întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri

 

Evenimente și acțiuni organizate de SAS pentru promovarea culturii antreprenoriale în rândul studenților :
- workshop-ul “Tineri antreprenori de succes”, în cadrul căruia, cinci speakeri formați din antreprenori de succes au expus din experiențele lor unui public format din 194 de studenți proveniți de la mai multe facultăți din cadrul universității;

 

Acțiuni pentru formarea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale studenților:

 

- realizarea ghidului practic pentru identificarea şi valorificarea oportunităților de afaceri ”De la idee la afacere - inițierea si dezvoltarea unei afaceri”;
- organizarea modulului de antreprenoriat cu studenți de la diferite facultăți din universitate

 

Dacă ai întrebări sau idei despre o nouă afacere, contactează-ne la oana.barbulescu@unitbv.ro 


Mai multe detalii

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) sprijină elevii, studenții și absolvenții universității în a-și clarifica opțiunile și așteptările legate de carieră. Psihologi, pedagogi, cadre didactice din fiecare facultate, studenți voluntari și specialiști din mediul socio-economic derulează în cadrul CCOC activități de orientare și consiliere pentru carieră în vederea creșterii angajabilității studenților și absolvenților. Activitățile specifice sunt: activități de consiliere în carieră individuale și de grup, activități de consiliere educațională, ateliere de lucru în vederea dezvoltării abilităților de management a propriei cariere, evaluare psihologică a intereselor profesionale. Serviciile oferite sunt gratuite și sunt guvernate de principiul confidențialității.


Contact:
consiliere@unitbv.ro
oana.bota@unitbv.ro

 

Mai multe detalii

 

Biroul de relații cu mediul economic (BRME) funcționează în subordinea Prorectoratului cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural (ProSME) și are misiunea de a asigura activitățile suport în cadrul prorectoratului pentru dezvoltarea relațiilor dintre Universitatea Transilvania din Braşov şi mediul economic şi socio-cultural. Mai multe detalii despre activitatea Biroului de relații cu mediul economic se regăsesc în secțiunea Stagii de practică și Internship.

 

Transilvania Star Group (TSG) reprezintă un grup de studenți entuziaști care și-a propus modernizarea universității prin crearea de software pentru imbunătățirea sistemului IT și prin facilitarea relațiilor cu mediul economic. Pentru a afla mai ușor despre tot ce avem de oferit, TSG vă stă la dispoziție online, pe pagina de facebook Transilvania Star Group - Unitbv, în offline, la sediul de pe Colină, cât și prin radioul universității. Având la dispoziție aceste canale de comunicare și resurse, TSG își propune să promoveze oportunități de dezvoltare profesională și personală pentru toți studenții Universității Transilvania.

Mai multe detalii

ALUMNI reprezintă structura care permite menținerea legăturii absolvenților cu universitatea. ALUMNI vă permite să faceți parte din rețeaua de absolvenți a Universității Transilvania din Brașov și, de asemenea, vă permite implicarea în activități specifice (mentorat, cooperare în cercetare, dezvoltarea de programe specifice).

Mai multe detalii