Transport pentru studenți

Toți studenții Universității Transilvania din Brașov beneficiază de facilități la transportul în comun.


Decontarea biletelor și abonamentelor de transport pentru studenți, se va face după cum urmează:

• Transportul auto în comun RATBV pe bază de abonament lunar:
- 50% din valoarea plătită pentru abonamentele cu preț redus, destinate studenților;
-100% din valoarea plătită pentru studenții orfani de ambii părinți sau proveniți de la casele de copii;

Transportul auto (autobuz, maxi-taxi, microbuz) pe bază de abonament lunar, pentru studenții care au domiciliul la o distanță de maximum 30 km de Braşov:

- 50% din valoarea plătită, respectiv 100% pentru studenții orfani de ambii părinți sau proveniți de la casele de copii.

Transportul auto (autobuz, autocar, maxi-taxi, microbuz) pe bază de bilet dus și/sau întors (datat), pentru studenții care au domiciliul la o distanță mai mare de 30 km de Braşov

-50% din valoarea plătită pe bilet, respectiv 100% pentru studenții orfani sau proveniți de la casele de copii. 

La acest capitol, decontul se va face o singură dată pe semestru (dus-întors), cu condiția deplasării în localitatea de domiciliu.

*Decontarea acestor categorii de bilete/abonamente se va face lunar, în limita subvenției specifice primite.


Ce trebuie fac pentru a beneficia de reducere?

În primul rând trebuie să-ți cumperi abonamentul/biletul de transport, cu reducere pentru studenți, de la punctele firmei de transport. Acolo trebuie să soliciți chitanță pe care trebuie apoi să o prezinți la casieria universității, unde ți se va deconta contravaloarea reducerii oferite de Universitatea Transilvania din Brașov.
Pentru facultățile care au sediul pe Colina Universității, decontarea biletelor/abonamentelor se face la casieria din complexul Colina.
Pentru facultățile care au sediul în alte clădiri decât pe Colină, decontarea biletelor/abonamentelor se face la casieria din complexul Memo.