covid-19

Ne preocupă sănătatea studenților, cadrelor didactice și a personalului administrativ dar și a colaboratorilor universității, astfel că am adoptat măsurile necesare pentru a limita răspândirea COVID-19.

Suntem în contact cu autoritățile responsabile în prevenirea răspândirii COVID-19 dar și cu membrii comunității universitare, iar toate hotărârile luate vor fi comunicate public.

În Hotărârea Senatului nr. 15 din 20.01.2021 Senatul Universității a aprobat:

Desfășurarea activităților didactice (cursuri derulate online, seminare organizate parțial online, practică, lucrări practice, laboratoare și proiecte organizate cu prezență fizică, cu respectarea tuturor normelor de protecție), începând cu sem. II al anului universitar 2020-2021 (din 22.02.2021). Avizul DSP este disponibil AICI.

Începând din 28 octombrie 2020 toate activitățile didactice  la UNITBV s-au desfășurat exclusiv online. Hotărârea Senatului este disponibilă AICI

Ca urmare a solicitării Universității Transilvania din Brașov, Direcția de Sănătate Publică a avizat în 28 octombrie 2020, desfășurarea activităților didactice sau de cercetare de tip individual „față în față”, cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției cu virusul SARS CoV-2.  Pentru a desfășura astfel de activități este nevoie de: solicitare scrisă din partea studentului; aprobarea cadrului didactic, a directorului de departament, a responsabilului de prevenția și monitorizarea infecției cu COVID-19 pe facultate și a decanului și informarea coordonatorului activităților de prevenire a infectării cu SARS CoV-2 din Universitatea Transilvania din Brașov.

Planul de măsuri aprobat de UNITBV este disponibil AICI.

Coordonator al activităților de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 la nivelul instituției: prof. dr. Liliana Rogozea- prorector cu relațiile publice prorector-rel.publice-imagine@unitbv.ro

Lista responsabililor de prevenția și monitorizarea infecției cu COVID-19 pe facultăți se poate consulta AICI.

 

 

Întrebări frecvente

În prezent, la nivelul UNITBV a fost aprobat scenariul 2, în care cursurile vor fi derulate online, seminarele organizate parțial online, iar pentru orele de practică, lucrări practice, laboratoare și proiecte vei veni fizic la facultate, cu respectarea tuturor normelor de protecție. (Vezi detalii în Planul de măsuri, Art. 7. Alegerea scenariului pentru începerea anului universitar)

Vei rămâne izolat la domiciliu și vei anunța telefonic medicul de familie sau, dacă stai la cămin, medicul de la dispensarul studențesc și responsabilul de la nivelul facultății desemnat pentru gestionarea situațiilor COVID-19. (Vezi lista responsabililor din fiecare facultate ).

Dacă ai participat fizic la activități didactice și ai intrat în contact cu alți colegi vei fi informat ulterior asupra măsurilor pe care trebuie să le iei.

Dacă ai intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv, vei anunța medicul de familie/medicul de la dispensarul studențesc și responsabilul de la nivelul facultății desemnat pentru gestionarea situațiilor COVID-19 .

Dacă ești student și locuiești în cămin, vei anunța administratorul căminului. Responsabilii cu coordonarea activităților de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 la nivelul facultăților și specialiștii în sănătate publică vor decide dacă este nevoie să fii izolat. Vei fi informat ulterior asupra măsurilor pe care trebuie să le iei și despre modul de desfășurare a activităților didactice din perioada următoare.

Cadrul didactic va rămâne izolat la domiciliu iar studenții cu care a intrat în contact vor fi anunțați cu privire la modificările din orarul lor. Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică vor stabili dacă trebuie luate și alte măsuri epidemiologice.

Dacă prezinți febră, tuse și/sau dificulate de a respira în timp ce ești la facultate, vei anunța cadrul didactic/responsabilul de coordonarea activităților de prevenire a ainfectării cu SARS-CoV-2 la nivelul facultății. Vei fi imediat izolat de restul colegilor tăi.

Orele de sport se vor desfășura în spații deschise sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, în sălile de sport, după un program stabilit și monitorizat de un cadru didactic. În timpul orelor de sport nu trebuie să porți mască, însă ai grijă să păstrezi distanța de 1,5 m față de colegii tăi! Află mai multe în Planul de măsuri, la pagina 10.

Dacă faci parte dintr-o categorie de risc, așa cum sunt ele definite în Planul de măsuri, la capitolul 6 (pagina 16) vei scrie un email la secretariatul facultății în care vei atașa avizul și recomandările specifice de la medicul curant. Vei solicita participarea la activitățile didactice exclusiv online.

Dacă locuiești cu o persoană care face parte dintr-o categorie cu risc medical, vei trimite un email la secretariatul facultății în care vei atașa avizul și recomandările specifice de la medicul curant pentru persoana bolnavă și recomandarea medicului de a nu participa fizic la facultate. Vei solicita participarea la activitățile didactice exclusiv online. Detalii în capitolul 6,pagina 16 în Planul de măsuri

În acest an, cantinele universității vor funcționa în regim „to go”. Adică îți vei cumpăra mâncarea în caserole de unică folosință dar nu vei putea mânca în interiorul cantinelor. În aplicația Student@UNITBV vei găsi meniul zilnic.

Dacă vrei să împrumuți o carte sau să studiezi la Bibliotecă este nevoie de o programare prealabilă și/sau de rezervarea unei mese de studiu. Vezi detalii la capitolul 9 pagina 23 din Planul de măsuri

Consultă lista țărilor pentru care se impune carantină/izolare

Dacă țara din care ai venit nu se află pe listă și starea ta de sănătate este bună, te așteptăm la facultate!

Pentru activități la secretariatul facultății trebuie să te programezi pe e-mail sau telefonic. Programările se fac după principiul „primul venit, primul servit” și cu respectarea unui număr maxim de studenți pe zi. Trebuie să folosești adresa de e-mail instituțională (nume.prenume@student.unitbv.ro).

Vezi mai multe detalii în Planul de măsuri, capitolul 5, pagina 15.

În această perioadă, casieriile universității sunt închise dar poți plăti prin virament bancar, din intranet sau cu ajutorul aplicației de mobil (Student@UniTBv).

Poți să revii la facultate de îndată ce ești vindecat de COVID-19. Pentru motivarea absențelor, ai nevoie de adeverință medicală pe care să o transmiți secretariatului facultății.

Poți dona plasmă la Centru de Transfuzie Sanguină Brașov sau la orice centru de transfuzii din țară. Pacienții în stare critică au nevoie de plasmă de la donatorii vindecați.

Dacă dorești să te vaccinezi, te poți programa pe https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/. Urmărește platforma națională de programare și vezi unde se deschid noi centre de vaccinare.