covid-19

Ne preocupă sănătatea studenților, cadrelor didactice și a personalului administrativ dar și a colaboratorilor universității, astfel că am adoptat măsurile necesare pentru a limita răspândirea COVID-19.

Suntem în contact cu autoritățile responsabile în prevenirea răspândirii COVID-19 dar și cu membrii comunității universitare, iar toate hotărârile luate vor fi comunicate public.

Conform hotărârii de Senat nr. 24 din 15.09.2021 disponibilă AICI, începând cu 1 octombrie 2021, cursurile, seminarele, laboratoare, lucrările practice și proiectele se vor desfășura cu participarea fizică în instituția de învățământ superior a tuturor studenților la toate activitățile didactice, conform programului de desfășurare a acestora, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Coordonator al activităților de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 la nivelul instituției: prof. dr. Liliana Rogozea - prorector cu relațiile publice prorector-rel.publice-imagine@unitbv.ro

Lista responsabililor de prevenția și monitorizarea infecției cu COVID-19 pe facultăți se poate consulta AICI.

Întrebări frecvente

Cursurile, seminarele, laboratoare, lucrările practice și proiecte se desfășoară cu participarea tuturor studenților la toate activitățile didactice, conform programului de desfășurare a acestora, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Recomandăm purtarea măștii de protecție în spațiile închise, mijloacele de transport în comun și în spațiile deschise aglomerate.

Vei rămâne izolat la domiciliu și vei anunța telefonic medicul de familie sau, dacă stai la cămin, medicul de la dispensarul studențesc și responsabilul de la nivelul facultății desemnat pentru gestionarea situațiilor COVID-19. (Vezi lista responsabililor din fiecare facultate ).

Dacă ai participat la activități didactice și ai intrat în contact cu alți colegi vei fi informat ulterior asupra măsurilor pe care trebuie să le iei.

Dacă ai intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv, vei anunța medicul de familie/medicul de la dispensarul studențesc și responsabilul de la nivelul facultății desemnat pentru gestionarea situațiilor COVID-19 .

Dacă ești student și locuiești în cămin, vei anunța administratorul căminului. Medicii vor decide dacă este nevoie să fii izolat.

Cadrul didactic va rămâne izolat la domiciliu. Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică vor stabili dacă trebuie luate și alte măsuri epidemiologice.

Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să te testezi, mergi la medicul de familie, în centrele de evaluare și tratament sau la Unitățile de Primiri Urgențe pentru a primi medicația adecvată. Nu lua medicamente fără recomandarea medicului!

Orele de sport se vor desfășura în spații deschise și în sălile de sport,conform orarului.

Da, poți să iei masa atât în cantinele universității dar și în sistem „to go”. Mâncarea va fi servită la pachet în ambalaje de unica folosință, achiziționate numai din cantina universității. În sălile de mese, organizarea accesului și intervalelor de servire va fi realizată astfel încât să se evite aglomerările.

Vei putea merge la bibliotecă atunci când dorești, în timpul programului cu publicul. Aerisim periodic spațiile din sala de lectură și dezinfectăm cu regularitate suprafețele și obiectele frecvent atinse de vizitatori. Te rugăm și pe tine să iei toate măsurile pentru a preveni răspândirea COVID-19. Îți recomandăm să nu vii cu simptome de boală respiratorie și să te dezinfectezi pe mâini la intrare. Recomandăm purtarea măștii de protecție în spații închise.

Programul la secretariatul facultății se desfășoară normal, conform orarului afișat de fiecare facultate. pentru a evita alomerarea, îți recomandăm să te programezi pe e-mail sau telefonic. Programările se fac după principiul „primul venit, primul servit” și cu respectarea unui număr maxim de studenți pe zi. Pentru programarea pe e-mail, trebuie să folosești adresa de e-mail instituțională (nume.prenume@student.unitbv.ro).

Poți plăti prin virament bancar, din intranet sau cu ajutorul aplicației de mobil (Student@UniTBv).Mai multe detalii despre cum poți achita diverse taxe sunt disponibile AICI

Poți să revii la facultate de îndată ce ești vindecat de COVID-19. Pentru motivarea absențelor, ai nevoie de adeverință medicală pe care să o transmiți secretariatului facultății.