covid-19

Ne preocupă sănătatea studenților, cadrelor didactice și a personalului administrativ dar și a colaboratorilor universității, astfel că am adoptat măsurile necesare pentru a limita răspândirea COVID-19.

Suntem în contact cu autoritățile responsabile în prevenirea răspândirii COVID-19 dar și cu membrii comunității universitare, iar toate hotărârile luate vor fi comunicate public.

Conform hotărârii de Senat nr. 24 din 15.09.2021 disponibilă AICI, începând cu 1 octombrie 2021, cursurile, seminarele, laboratoare, lucrările practice și proiectele se vor desfășura cu participarea fizică în instituția de învățământ superior a tuturor studenților la toate activitățile didactice, conform programului de desfășurare a acestora, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Coordonator al activităților de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 la nivelul instituției: prof. dr. Liliana Rogozea - prorector cu relațiile publice prorector-rel.publice-imagine@unitbv.ro

Planul de măsuri pentru organizarea activității în Universitatea Transilvania din Brașov în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS -CoV - 2 este disponibil AICI

Lista responsabililor de prevenția și monitorizarea infecției cu COVID-19 pe facultăți se poate consulta AICI.

Pentru a reducere impactul pe care îl are pandemia COVID 19 asupra comunității academice a UNITBV dar și pentru a susține campania de vaccinare anti-COVID 19, cu adresabilitate în rândul studenților de la cursurile cu frecvența, cu frecvență redusă (IFR) și învățământ la distanță (ID), ciclurile licență, masterat și doctorat cu frecvență, Universitatea Transilvania din Brașov acordă bursa de responsabilitate civică. Practic, studenții care sunt vaccinați împotriva Covid 19, cu cel puțin o doza, pâna la 30 octombrie 2021, pot beneficia (la cerere) de bursa CIVICA. În cazul studenților care locuiesc în căminele universității, bursa nu se cumulează cu facilitatea de scutire a taxei de cămin aferentă lunii noiembrie 2021. Mai multe detalii se găsesc AICI .

Întrebări frecvente

Începând cu 1 octombrie 2021, cursurile, seminarele, laboratoare, lucrările practice și proiecte se vor desfășura cu participarea fizică în instituția de învățământ superior a tuturor studenților la toate activitățile didactice, conform programului de desfășurare a acestora, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.Dacă într-o grupă există două cazuri de studenți depistați COVID pozitiv, grupa va desfășura activitățile aplicative online, cu excepția situațiilor în care toți ceilalți studenți din grupă sunt vaccinați (conform HCA 34 din 13.10.2021).

Vei rămâne izolat la domiciliu și vei anunța telefonic medicul de familie sau, dacă stai la cămin, medicul de la dispensarul studențesc și responsabilul de la nivelul facultății desemnat pentru gestionarea situațiilor COVID-19. (Vezi lista responsabililor din fiecare facultate ).

Dacă ai participat fizic la activități didactice și ai intrat în contact cu alți colegi vei fi informat ulterior asupra măsurilor pe care trebuie să le iei.

Dacă ai intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv, vei anunța medicul de familie/medicul de la dispensarul studențesc și responsabilul de la nivelul facultății desemnat pentru gestionarea situațiilor COVID-19 .

Dacă ești student și locuiești în cămin, vei anunța administratorul căminului. Responsabilii cu coordonarea activităților de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 la nivelul facultăților și specialiștii în sănătate publică vor decide dacă este nevoie să fii izolat. Vei fi informat ulterior asupra măsurilor pe care trebuie să le iei și despre modul de desfășurare a activităților didactice din perioada următoare.

Cadrul didactic va rămâne izolat la domiciliu iar studenții cu care a intrat în contact vor fi anunțați cu privire la modificările din orarul lor. Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică vor stabili dacă trebuie luate și alte măsuri epidemiologice.

Dacă prezinți febră, tuse și/sau dificulate de a respira în timp ce ești la facultate, vei anunța cadrul didactic/responsabilul de coordonarea activităților de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 la nivelul facultății. Vei fi imediat izolat de restul colegilor tăi.Anunță apoi secretariatul facultății.

Orele de sport se vor desfășura în spații deschise sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, în sălile de sport, după un program stabilit și monitorizat de un cadru didactic. În timpul orelor de sport nu trebuie să porți mască, însă ai grijă să păstrezi distanța de 1,5 m față de colegii tăi! Află mai multe în Planul de măsuri.

Da, poți să iei masa atât în cantinele universității dar și în sistem „to go”. Mâncarea va fi servită la pachet în ambalaje de unica folosință, achiziționate numai din cantina universității. În sălile de mese, organizarea accesului și intervalelor de servire va fi realizată astfel încât să se evite aglomerările.

În această periodă activitatea la bibliotecă se defășoară conform programului, cu pauză pentru dezinfecție și igienizare între orele 12.00 și 14.00.

Consultă lista țărilor pentru care se impune carantină/izolare

Dacă țara din care ai venit nu se află pe listă și starea ta de sănătate este bună, te așteptăm la facultate!

Pentru activități la secretariatul facultății trebuie să te programezi pe e-mail sau telefonic. Programările se fac după principiul „primul venit, primul servit” și cu respectarea unui număr maxim de studenți pe zi. Trebuie să folosești adresa de e-mail instituțională (nume.prenume@student.unitbv.ro).

Vezi mai multe detalii în Planul de măsuri.

În această perioadă, casieriile universității sunt închise dar poți plăti prin virament bancar, din intranet sau cu ajutorul aplicației de mobil (Student@UniTBv).

Poți să revii la facultate de îndată ce ești vindecat de COVID-19. Pentru motivarea absențelor, ai nevoie de adeverință medicală pe care să o transmiți secretariatului facultății.

Poți dona plasmă la Centru de Transfuzie Sanguină Brașov sau la orice centru de transfuzii din țară. Pacienții în stare critică au nevoie de plasmă de la donatorii vindecați.