RoboCovCleaner

Proiectul „RoboCovCleaner” a pornit de la ideea igienizării, a dezinfecției dar și a siguranței de care oricine trebuie să beneficieze. În contextul actual, siguranța constă în grija avută in privința răspândirii virusului SARS-CoV2. Astfel, zonele închise cele mai frecventate de oameni necesită curățare și dezinfecție continuă. Acesta a fost și scopul principal al robotului creat de noi.

Robotul „RoboCovCleaner” se dorește a fi utilizat pentru dezinfectarea rapidă și eficientă a zonelor comune din facultate, precum săli de curs, săli de laborator, holuri, vestiare. Acest lucru este necesar pentru a garanta un mediu cât mai sigur de desfășurare a activităților didactice pentru studenți, profesori și personalul facultății. Robotul are ca atu atât utilizarea lămpilor cu lumină UV, cât și faptul că nu necesită intervenția umană, el fiind autonom.

Un alt avantaj îl constituie faptul că acesta va putea fi controlat și de la distanță cu ajutorul unei aplicații web. Cu ajutorul acesteia poate să comunice stadiul de dezinfecție actual în locul în care s-a pornit procesul și, totodată, aplicația îi poate trimite comenzi robotului pentru ca acesta să se deplaseze singur atât în încăpere, cât și în afara ei.

Proiectul este în curs de implementare, câteva dintre funcționalități fiind deja aproape finalizate. Întreaga echipă lucrează intens pentru ca robotul sa fie gata și funcțional cât mai curând.