Utilizarea tehnologiilor moderne de digitizare și realitate virtuală pentru îmbunătățirea activității didactice în mediul online și fizic - DIGIEdu

Echipa ArtByte a  participat la această competiție cu proiectul DIGIEdu - UnitBV, proiect care își propune să ajute studenții în procesul educațional online prin digitalizarea laboratoarelor și imersia acestora în mediul VR.

Proiectul a fost împarțit în 2 ramuri, prima axându-se pe partea de 2D, iar a doua pe 3D. În prima instanță vor fi digitalizate laboratoarele practice din diverse domenii. Acestea vor fi filmate cu ajutorul unor camere performante și, alături de interviuri  realizate cu directorii centrelor aferente.  Proiectul urmărește să crească popularitate Institutului de Cercetare și Dezvoltare – Brașov. În a două parte a proiectului se dorește introducerea laboratoarelor proiectate în mediul VR pentru a le oferi studenților posibilitatea să interacționeze cu diversele prototipuri stârndindu-le astfel interesul pentru domeniul în care studiază.