Transport pentru studenți

Conform precizărilor Ministerului Educației referitoare la art. 128, aln. 3 din Legea Invățământului Superior 199/2023, studenții de la învățământul de stat cu frecvența, în vârstă maxima de 30 ani, pot achiziționa titluri de călătorie la tarifele aprobate pentru studenți, iar decontarea în proporție de 90% sau integrală, după caz, se va face de către instituția de învățământ superior de stat, în baza documentelor de călătorie prezentate de aceștia. Ministerul Educației va solicita Ministerului Finanțelor sumele necesare decontării cheltuielilor cu transportul local în comun, iar sumele primite vor fi alocate, în baza contractului instituțional, fiecarei instituții de învățământ superior în parte.

Decontarea abonamentelor de transport pentru studenții UNITBV de la forma de învățământ cu frecvență, (cu vârste mai mici de 30 ani) în anul universitar 2023 – 2024, se va realiza astfel:
a) Transportul auto în comun RAT Braşov pe bază de abonament lunar:
• 90% din valoarea abonamentelor destinate studenților (90% din valoarea plătită);
• 100% din valoarea plătită pentru studenții orfani sau proveniți din cadrul serviciilor de tip rezidențial;
b) Transportul auto în Zona Metropolitană (autobuz, maxi-taxi, microbuz) pe bază de abonament lunar pentru studenți: 90% din valoarea plătită, respectiv 100% pentru studenții orfani sau pentru studenții proveniți din cadrul serviciilor de tip rezidențial.
c) Transportul auto (autobuz, autocar, maxi-taxi, microbuz) pe bază de bilet dus şi/sau întors (datat), pentru studenții care au domiciliul în afara zonei Metropolitane Brașov: 90% din valoarea plătită pe bilet, respectiv 100% pentru studenții orfani sau proveniți din cadrul serviciilor de tip rezidențial. La acest capitol, decontul se va face o singură dată pe semestru (dus-întors), cu condiția deplasării în localitatea de domiciliu. 

Notă: Decontarea acestor categorii de abonamente se va face în limita subvenției specifice primite. Controlul cheltuielilor lunare privind decontarea va fi făcut de Direcția Financiar - contabilitate împreună cu Serviciul cămine.


Ce trebuie fac pentru a beneficia de reducere?

În primul rând trebuie să-ți cumperi abonamentul/biletul de transport, cu reducere pentru studenți, de la punctele firmei de transport. Acolo trebuie să soliciți bonul fiscal ștampilat pe care apoi să îl prezinți la punctele special amenajate, menționate mai jos. Totodată trebuie să aduci o copie a cărții de identitate și un extras bancar pe numele tău. Pentru a ți se deconta contravaloarea reducerii oferite de Universitate va trebui să prezinți și un formular pe care îl poți completa aici: https://bit.ly/3Gs3Bl2

Abonamentele care expiră în perioada 11.06 - 10.07.2024 se deconteaza în luna iulie. Documentele de decont se primesc în perioada 01 -12.07.2024, între orele 9:00-15:00 la Căminul 16 - Complex Colina pentru toate facultățile.

  • Dacă întâmpini probleme la accesarea formularului sau ai nevoie de informații suplimentare poți trimite un email la: transport.studenti@unitbv.ro 

Notă: Fișa de decontare acceptată este cea generată de platformă  (pe Intranet - din contul de instituțional al studentului).

foto transport