Tehnologii digitale
Utilizarea de tehnologii digitale reprezintă pentru companii principalul canal de realizare a transformării digitale, care asigură nu doar ancorarea în economia digitală globală, dar și intrarea într-o nouă eră a producției, consumului și culturii organizaționale. Prin digitalizare, companiile devin mai competitive în special pe plan internațional și își pot crește semnificativ profiturile pe termen mediu și lung.
Principala barieră a companiilor în procesul de transformare digitală este accesul la tehnologiile inovative și digitale. În general, acestea reprezintă vârful de tehnologie pe plan internațional în orice domeniu.
Hub-ul Digital DIH-Bv își propune să elimine această barieră și să sprijine companiile locale să testeze, să experimenteze și să utilizeze tehnologii digitale în cadrul Centrelor de Cercetare ale Institutului de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov. DIH-Bv este proiectat ca un spațiu unic care să reprezinte interesul tuturor companiilor și instituțiilor interesate de accelerarea procesul local de digitalizare.
Ce sunt tehnologiile digitale?
Tehnologiile digitale reprezintă informații utilizate sau diseminate prin intermediul unui computer, direcționate în principal spre dezvoltarea de procese inteligente. Deși utilizarea tehnologiilor digitale este în unele domenii doar la început de drum în România, companiile devin din ce în ce mai conștiente de necesitatea utilizării lor în competiția de pe piața globală.
Unde se pot experimenta și utiliza tehnologii digitale în Brașov?
Singurul spațiu din Regiunea Centru care concentrează un număr mare de tehnologii digitale disponibile în același loc, alături de cunoștințele și know-how-ul aferente testării și utilizării lor, este Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov - ICDT.
Ce tehnologii digitale sunt disponibile la ICDT – Universitatea Transilvania din Brașov?
Institutul ICDT dispune de 30 de Centre de Cercetare din domenii tehnice și social-umane, centre care sunt dotate cu echipamente tehnologice de ultimă generație. O parte dintre aceste Centre permit, prin specificul lor, utilizarea de tehnologii digitale și dezvoltarea, împreună cu cercetători și profesori reprezentând resursa umană ICDT, de procese, produse și servicii digitale. Tehnologiile specifice Centrelor de Cercetare, domeniile și tematicile de cercetare ale echipelor de cercetare din cadrul Centrelor pot fi accesate vizitând pagina website-ul ICDT.
Printre tehnologiile digitale care pot fi testate la ICDT se numără:
- High performance computing
- Internet of Things
- Data analysis and simulation (big data, data management, data mining)
- Realitate virtuală și augmentată
- Sisteme integrate
- Cloud computing
- Nanotehnologii
- Inteligență artificială și sisteme cognitive
- Advanced manufactured technologies
- Advanced materials
- Robotică
- Interaction technologies (ex. human-machine interaction)
Principalele industrii locale care pot beneficia de serviciile Digital Innovation Hub Brașov în procesul de adoptare de tehnologii digitale sunt: Automotive, IT și dezvoltare software, industrie aerospațială, robotică, industrie farmaceutică, logistică, industrie alimentară, comerț și industrii creative.
Contact
Pentru discutarea direcțiilor de colaborare în domeniul digitalizării vă rugăm să scrieți un mesaj la adresa icdt@unitbv.ro. Directorul Institutului de Cercetare Dezvoltare al universității și coordonatorii Centrelor de Cercetare vor stabili împreună cu dumneavoastră o întâlnire pentru discutarea în detaliu a parametrilor cooperării.
Servicii DIH
Universitatea Transilvania din Brașov, alături de Agenția Metropolitană Brașov, Primăria Municipiului Brașov și Clubul Economic German a inițiat dezvoltarea unui hub digital numit Brașov Digital Innovation Hub (TDIH), în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare (ICDT) al universității. Scopul acestuia este de a facilita accesul companiilor locale (în special a IMM-urilor) la tehnologiile digitale disponibile la Institutul ICDT în vederea obținerii unui plus de competitivitate pe plan național și internațional.
DIH-Bv acționează astfel ca o punte de legătură între Universitate, care este furnizoare de tehnologii inovative și digitale prin Centrele de Cercetare ale Institutului și companiile locale, care sunt interesate să testeze, experimenteze și utilizeze aceste tehnologii, în vederea transformării digitale.
În calitate de facilitator de servicii și tehnologii digitale pe piața de afaceri locală, DIH-Bv își propune:
- conștientizarea mediului de afaceri local cu privire la beneficiile digitalizării;
- conceperea, dezvoltarea și îmbunătățirea strategiilor de afaceri ale companiilor în vederea trecerii la digitalizare;
- digitalizarea ca direcție de consolidare a culturii organizaționale;
- asistarea companiilor aflate în faze diferite ale transformării lor digitale;
- evaluarea stadiului de digitalizare al unei companii;
- oferire de training de specialitate în domeniul vast al economiei digitale (pentru manageri, specialiști, angajați);
- realizare de servicii de cercetare-dezvoltare-inovare, direcționate inclusiv spre accelerarea procesului de digitalizare;
- accelerarea dezvoltării economiei regionale digitale;

Digital Innovation Hub
- Servicii DIH
- Universitatea Transilvania din Brașov, alături de Agenția Metropolitană Brașov, Primăria Municipiului Brașov și Clubul Economic German a inițiat dezvoltarea unui hub digital numit Brașov Digital Innovation Hub (TDIH), în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare (ICDT) al universității.
- Tehnologii digitale
- Utilizarea de tehnologii digitale reprezintă pentru companii principalul canal de realizare a transformării digitale, care asigură nu doar ancorarea în economia digitală globală, dar și intrarea într-o nouă eră a producției, consumului și culturii organizaționale.
Primul pas este să completezi online formularul de înscriere. Apoi, urmărește calendarul admiterii pe admitere.unitbv.ro, pregătește-ți dosarul și încarcă documentele solicitate în perioada afișată pe site. Nu uita să verifici condițiile de admitere. Pentru facultățile unde admiterea se face pe baza examenelor, procură-ți bibliografia și urmărește informațiile legate de examen.
Abia așteptăm să-ți arătăm cum arată campusul nostru universitar, ce înseamnă viața de student și cum arată o zi din viața unui student la unitbv. Trimite-ne un email pe adresa birou.comunicare@unitbv.ro în care precizează data în care ai vrea să ne vizitezi, instituția/organizația de la care provii și numărul de persoane. Noi îți vom pregăti un tur al campusului UNITBV.
- *vizitele în campus se fac pentru grupuri de minimun 10 persoane.
La admitere, atunci când completezi formularul online de înscriere, trebuie să bifezi opțiunea „doresc loc în cămin”. Noi vom procesa cererea ta, iar după afișarea rezultatelor la admitere vom face repartiția locurilor în cămine, în ordinea mediile de intrare la facultate, în limita locurilor disponibile.
Prima dată trebuie să mergi la secretariatul facultății absolvite de unde îți vei lua suplimentul la diplomă. Apoi, fă-ți o programare AICI și mergi în ziua și ora când ești programat la Rectoratul Universității (B-dul Eroilor nr. 29), la etajul II, cam. 224 de unde îți vei ridica diploma. Trebuie să ai cu tine cartea de identitate în original (ai grijă să fie în termen). Programul biroului este de luni până vineri, între orele 12:00 – 15:00. Înainte să-ți iei diploma de la Rectorat trebuie să completezi și un formular care este disponibil AICI . Pentru ridicarea diplomelor nu se percepe nicio taxă în primii cinci ani de la data absolvirii, ulterior se achită o taxă de păstrare/stocare a actelor de studii. Click aici pentru mai multe detalii privind ridicarea diplomei de studii.
Contactați coordonatorul unuia dintre cele 30 de Centre de cercetare ale Institutului de Cercetare Dezvoltare. Datele lor de contact le găsiți la secțiunea Comunitatea UNITBV. Dacă proiectul implică mai multe centre de cercetare, contactați directorul Institutului de Cercetare pentru a stabili o întâlnire. Trimiteți un email la icdt@unitbv.ro cu solicitarea dumneavoastră.
Lista proiectelor de cercetare și descrierea rezultatelor obținute poate fi găsită aici.
Contactați Biroul de Relații cu Mediul Economic, la adresa brme@unitbv.ro și veți primi toate detaliile necesare.
Da, evenimentele Centrului Multicultural și Centrului Muzical sunt dedicate comunității brașovene și publicului interesat. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile în spațiul alocat evenimentelor. Verificați secțiunea Știri și evenimente pentru detalii.