Rectorul Universității Transilvania din Braşov primul român care a primit “Friendsip Award”

Rectorul Universității Transilvania din Braşov – primul român care a primit “Friendsip Award”, cea mai înaltă distincție a statului chinez pentru un expert strain
În cadrul unei ceremonii desfăşurate joi, 29 septembrie 2016 la Consiliul de Stat al Republicii Populare Chineze – Zhongnanhai, profesorului dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Braşov, i-au fost înmânate de către vice-premierul Chinei Ma Kai diploma şi medalia “Friendship Award”, cea mai înaltă distincție a statului chinez pentru un expert străin.


Această distincție se acordă în fiecare an cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Populare Chineze pentru 50 de experți din străinătate care au adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică şi socială a Chinei, precum şi la dezvoltarea colaborărilor internaționale cu această țară. Deşi acest titlu de acordă din 1991, este pentru prima dată cand un român primeşte distincția “Friendship Award”.
Propunerea pentru acordarea înaltei distincții a fost făcută de către Academia Forestieră Chineză, instituție cu care Universitatea Transilvania din Braşov (prin Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere şi Facultatea de Ingineria Lemnului) a dezvoltat în ultimul deceniu numeroase colaborări în plan ştiințific şi academic. Universitatea braşoveană este a doua instituție din cele 16 țări din Europa Centrală şi de Est care a semnat în ultimii 25 de ani un Memorandum de Colaborare cu Academia Forestieră Chineză.