Twizy Contest 2019

Echipa Universității Transilvania din Brașov care a reprezentat  România la concursul “Twizy Contest 2019” a obținut premiul pentru cel mai bun prototip.

Citește mai mult
Doctor Honoris Causa

Universitatea Transilvania din Brașov a oferit miercuri, 10 iulie 2019, distincția Doctor Honoris Causa profesorului Ravi P. Agarwal, Director al Departamentului de Matematică al Universității Texas A&M, Kingsville, S.U.A.

Citește mai mult
Noi dezvoltăm universitatea

Vino cu un proiect despre cum ai putea îmbunătăți lucrurile în campus sau spune-ne ce ai face tu ca viața de student să fie mai bună, iar noi îți dăm 100.000 de lei ca să-ți pui ideea în practică.

Citește mai mult
Zilele carierei 2018

Zilele Carierei este un eveniment de carieră dedicat studenților Universității Transilvania din Brașov, organizat de Centrul de informare, consiliere și orientare a carierei (CICOC) în colaborare cu Facultatea de Psihologie și științele educației.

Citește mai mult
Etnovember 2018

17-19 Noiembrie 2018. Proiectul festivalului Etnovember 2018 se încadrează în Programul manifestărilor culturale anuale ale Municipiului Braşov.

Citește mai mult
SINGRO 2018

Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) vă invită să participați la a XIII-a ediție a Simpozionul Ştiintific al Inginerilor Români de Pretutindeni - SINGRO 2018, cu tema Ingineria în slujba dezvoltării României.

Citește mai mult
Premiile anului în cultură 2018

Luni, 26 februarie 2018, în cadrul Galei Premiilor Anului 2017 în Cultură la Brașov, organizate de Consorțiul Cultural Corona, Centrul Multicultural al Universității Transilvania a primit premiul pentru Organizația culturală a anului.

Citește mai mult
Lansare de carte

Volumul de lucrari ale Conferintei Internationale "Fii voluntar in comunitatea ta" sub coordonarea stiintifica a prof. Mariana Norel de la Facutatea de Psihologie si Stiintele Educatiei va fi lansat in cadrul Simpozionului judetean de creativitate pedagogica, joi, 22 februarie 2018 la Sfantu Gheorghe.

Citește mai mult
Conferinte si workshopuri la ICDT

Invitat al Facultatii IESC, profesorul Francois-Louis Pau (Copenhagen Business School, Danemarca) sustine in perioada 16 - 21 februarie 2018 o serie de conferinte si workshopuri la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universitatii.

Citește mai mult
Chamber Jazz @ Universitatea Transilvania

Sâmbătă, 10 februarie 2018 de la ora 19:00, seria Chamber Jazz aduce la Brașov primul proiect comun al muzicienilor de origine română Lucian Ban și Alex Simu. Artiștii vor interpreta piese de Jimmy Giuffre și compoziții originale inspirate de muzica acestuia, în concertul Free Fall care îi este dedicat.

Citește mai mult
Vernisajul expozitiei Day for Night

Miercuri, 7 februarie 2018, de la ora 18 va invitam la Centrul Multicultural, la vernisajul expozitiei Day for Night a artistelor Ema Voinescu si O Florina, pe care le leaga o intelegere subiectiva a timpului si a spatiului, reflectata in inversiuni cromatice si de perspectiva.

Citește mai mult
Stagiunea de concerte

Va invitam miercuri, 31 ianuarie 2018 de la orele 19.00 in Aula Universitatii Transilvania la recitalul Duo Enescu: Alina Elena Bercu (pian) si Dragos Manza (vioara). In program: Mozart, Beethoven, Strauss. Intrarea este libera.

Citește mai mult
Conferintele CeLTA

In curand: o nouă conferință a Centrului de Lingvistică Teoretică și Aplicată cu tema „Cuvântul ca iluzie a cunoașterii”. Invitat este profesorul Alexandru Gafton de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Data si locul vor fi anuntate din timp.

Citește mai mult
Eveniment la Institutul Confucius

Luni, 15 ianuarie, de la ora 16 va invitam la Institutul Confucius/Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania la lansarea unuia dintre cele mai interesante romane ale literaturii chineze contemporane, Cronica unui negustor de sange de Yu Hua.

Citește mai mult
Lansare de carte

Va invitam la lansarea unei noi carti a prof.univ.dr.psih. Marcela Rodica Luca "Manual de tehnici de munca intelectuala" la Libraria St.O.Iosif, joi, 11 ianuarie 2018, ora 18.

Citește mai mult
Chamber Jazz

Chamber Jazz la Universitatea Transilvania din Brașov Duminică, 10 decembrie 2017, de la ora 19:00, seria Chamber Jazz la Universitatea Transilvania continuă la Centrul Multicultural cu două nume mari ale jazzului românesc: Mircea Tiberian (pian) și Marta Hristea (voce) in Magellan. A Sonic Journey.

Citește mai mult
Rectorul Universității Transilvania din Braşov primul român care a primit “Friendsip Award”

Rectorul Universității Transilvania din Braşov – primul român care a primit “Friendsip Award”, cea mai înaltă distincție a statului chinez pentru un expert strain
În cadrul unei ceremonii desfăşurate joi, 29 septembrie 2016 la Consiliul de Stat al Republicii Populare Chineze – Zhongnanhai, profesorului dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Braşov, i-au fost înmânate de către vice-premierul Chinei Ma Kai diploma şi medalia “Friendship Award”, cea mai înaltă distincție a statului chinez pentru un expert străin.

Citește mai mult
International Students Cultural Night Out

Vă invităm la cea de a patra ediție a International Students Cultural Night Out, eveniment organizat împreună cu studenții internaționali ai universității noastre. Vă așteptăm la Aula Sergiu T. Chiriacescu marți, 19 decembrie 2017, incepand cu ora 17.00.

Citește mai mult
Premiul anului. Mobilitatea Erasmus+

Festivitatea de premiere a castigatoarei concursului "Premiul anului. Mobilitatea Erasmus+" lansat la aniversarea a 20 de ani de program Erasmus in Romania si in Universitatea Transilvania va avea loc marti, 19 decembrie 2017 la Aula Universitatii, in cadrul evenimentului "International Students Cultural Night Out".

Citește mai mult
Chamber Jazz la Universitatea Transilvania

Duminică, 10 decembrie 2017, de la ora 19:00, seria Chamber Jazz la Universitatea Transilvania continuă la Centrul Multicultural cu două nume mari ale jazzului românesc: Mircea Tiberian (pian) și Marta Hristea (voce) in Magellan. A Sonic Journey.

Citește mai mult
Stagiunea de concerte

Va invitam vineri, 8 decembrie 2017 de la ora 19.00 la Aula Universitatii la Concertul de Craciun sustinut de Cvintetul vocal Anatoly. In program: muzica clasica, jazz, muzica de dans, arii din opere, colinde populare, cantece de Craciun.

Citește mai mult
THINK Christmas

Facultatea de Alimentație și Turism vă invită să participați la cea de-a III-a ediție a evenimentului THINK Christmas, joi, 23 noiembrie 2017, începând cu orele 16.00 la sediul facultatii, corp R, str. Castelului nr. 148.

Citește mai mult
Serile Facultatii de Litere

Vă invităm miercuri, 22 noiembrie, de la ora 18:00, la Librăria „Şt.O.Iosif”, la o întâlnire cu scriitoarea Ioana Baetica Morpurgo cu prilejul lansării primului roman al Trilogiei H., „Schije” la Serile Facultatii de Litere

Citește mai mult
Festivalul ETNOVEMBER 2017

Festivalul ETNOVEMBER ediția 2017, un proiect organizat de Universitatea Transilvania din Brașov și finanțat din bugetul Municipiului Brașov, se va desfășura anul acesta în perioada 18-20 noiembrie.
Programul festivalului

Citește mai mult
Tineri antreprenori de succes

Ai idei și vrei să pornești o afacere pe cont propriu? Te invitam sa participi la workshop-ul "Tineri antreprenori de succes" (9 noiembrie 2017, ora 10, sala CP3) si la modulul "Vreau sa fiu antreprenor" in perioada 10 noiembrie - 8 decembrie 2017. Înscrie-te aici. Locuri limitate!

Citește mai mult
Colocviul International ACUM

Vă invităm în perioada 9-11 noiembrie 2017, să participați la Colocviul International de Științe Sociale și ale Comunicării ACUM. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc joi, 9 noiembrie 2017, ora 17,00, la Aula Sergiu T. Chiriacescu.

Citește mai mult
Schaeffler Day la Universitatea Transilvania

Anul acesta Schaeffler Day - Go Digital! si va invita sa participati miercuri, 8 noiembrie 2017, incepand cu ora 9.00 la Aula Universitatii la un program care cuprinde prelegerea Digitalization @ Schaeffler urmata de 3 workshop-uri cu participare pe baza de inscrieri.

Citește mai mult
Lansare volum de poeme

Va invitam miercuri, 8 noiembrie 2017 la ora 17:30 la Centrul Multicultural, la lansarea noului volum de poeme al lui Mihai Ignat, „Poate noaptea a și-nceput”, apărut recent la editura Cartea Românească. Prezintă Rodica Ilie și Alexandru Agache.

Citește mai mult
Recital cameral Bartók, Vajda și Kodály

Va invitam miercuri, 8 noiembrie 2017 la ora 19.00 la Centrul Multicultural, la un recital cameral cu piese de Bartók, Vajda și Kodály în interpretarea trio-ului budapestan Karasszon Eszter – violoncel, Hotzi Panni – pian, Kiss Judit Anna – mezzosoprană. Intrarea este liberă

Citește mai mult
Bienala Europeana de Poezie 2017

Vă invităm, între 3 și 5 noiembrie, la Bienala Europeană de Poezie, ediția a treia, cu tema „Datoria nesupunerii” (The Duty of Disobedience). Aula Universității Transilvania (3 noiembrie, 17:00-21:00), Centrul Multicultural al Universității (4 noiembrie, 17:00-21:00), Tipografia (5 noiembrie, 19:00-21:00). Programul lecturilor.

Citește mai mult
Deschiderea stagiunii Chamber Jazz

Stagiunea 2017-2018 a seriei Chamber Jazz la Universitatea Transilvania se deschide luni, 23 octombrie 2017 la ora 19.00 la Centrul Multicultural cu concertul ”Sounding Tears”, susținut de un trio format din muzicieni prestigioși: Mat Maneri (violă), Evan Parker (saxofon) și Lucian Ban (pian).

Citește mai mult
Recital Imago Mundi

Duminică, 22 octombrie, de la ora 19:00, vă așteptăm la Aula Universiății la recitalul Imago Mundi, un spectacol - reevaluare a muzicii tradiționale românești din perspectiva compoziției contemporane. Programul muzical, omagiu adus operei lui Constantin Brâncuși, va fi dublat de proiecţii foto-video.

Citește mai mult
Conferinta internationala ISEG 2017

Conferinta internationala Inclusive and Sustainable Economic Growth. Challenges, Measures and Solutions - ISEG 2017 organizata de Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor va avea loc in perioada 20 - 21 octombrie 2017 la Aula Universitatii.

Citește mai mult
Summit of the Book 2017

Universitatea Transilvania din Brasov in colaborare cu Bibioteca Publica Brasov organizeaza in zilele de 16 si 17 octombrie 2017 la Aula Universitatii editia a 6-a a International Summit of the Book. In cadrul evenimentului se va desfasura conferinta Sarbatoarea cartii.

Citește mai mult
Expozitie de sociologie vizuala

Expozitia de sociologie vizuala "Dincolo de gard", realizata de studentii Facultatii de Sociologie si Comunicare poate fi vizitata in parcul "Titulescu" in perioadele 02-12 octombrie şi 16–23 octombrie si in scuarul Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere - Poarta Ecaterina, în perioada 13 – 15 octombrie 2017.

Citește mai mult
Intalnire cu Martin Luther King III

Vă invităm joi, 12 octombrie 2017, la ora 12, în sala NI16 , la o întâlnire cu o personalitate a Americii contemporane, domnul Martin Luther King III, fiul ilustrului luptător pentru drepturile civile Martin Luther King Jr., eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada SUA la București.

Citește mai mult
Conferinta internationala COPED 2017

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei in parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanta si ISPEF Italia oragnizeaza Conferinta internationala Contemporary Perspectives in Psychology, Education and Teacher Training, in perioada 12 - 14 octombrie 2017 la Aula Universitatii.

Citește mai mult
Hikikomori - Performance si Dezbateri

Centrul Multicultural va invita miercuri, 4 octombrie la Performance | Dezbatere: vizitarea instalatiei Hikikomori (ora 14) urmata de doua dezbateri: „Reciclare / handmade / Do-It-Yourself – formă de terapie” (ora 16) si „Arta sincretică: punte între Imaginar și Realitate” (ora 19).

Citește mai mult
Deschiderea Stagiunii de concerte

Stagiunea de concerte a Universitatii Transilvania din Brasov 2017 - 2018 se deschide luni, 2 octombrie 2017 la ora 19.00 la Aula Universitatii cu un Recital extraordinar sustinut de Horia Mihail (pian) si Ciprian Dancu (clarinet).

Citește mai mult
Simpozionul International FORMEC 2017

Editia aniversara de 50 de ani a Simpozionului International pentru Mecanizare Forestiera - FORMEC cu tema "Inovarea avantajului competitiv: de la cercetare la impact in cadrul lantului valoric forestier" va fi organizata la Brasov, in perioada 25 - 29 septembrie 2017.

Citește mai mult
Fizica nucleara - Stiinta si aplicatii

In perioada 26 iulie - 4 august 2017 la Aula Universitatii se desfasoara Scoala Internationala de vara pentru studenti Nuclear Physics - Science and Applications in organizarea Institutului Unificat de Cercetari Nucleare (IUCN Dubna) in colaborare cu Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania si cu suportul ICPECA Bucuresti.

Citește mai mult
Gala Brasov International Summer Voice

Vineri 14 iulie de la ora 18:30 va avea loc la Aula Universitatii Gala programului international de canto: Brasov International Summer Voice Program, editia a IV-a, in care au participat studenti si profesori din SUA, Portugalia, Ungaria, Romania si Japonia. Intrarea este libera.

Citește mai mult
Un nou recital la doua piane

Va invitam joi, 13 iulie 2017, orele 20 in sala de concerte Patria, la recitalul sustinut de reputatii pianisti prof.univ.dr. Corina Ibanescu si Ioan-Dragos Dimitriu (Viena, absolvent al Facultatii de Muzica brasovene). Semnalam prima auditie absoluta a Sonatei pentru doua piane Op. 10 de conf.univ.dr. Petre-Marcel Varlan. Intrarea este libera.

Citește mai mult
Intalnire cu profesorii Dogariu

Toti cei interesati de teledetectie, laseri si nu numai sunt invitati la o intalnire cu profesorii Arthur si Aristide Dogariu (SUA) pentru discutii libere si posibile colaborari, marti, 11 iulie 2017 intre orele 13 -14 pe Colina Universitatii la biblioteca fostei Catedre de fizica.

Citește mai mult
Brasov International Summer Voice Program

Departamentul de Interpretare si Pedagogie Muzicala al Facultatii de Muzica organizeaza in perioada 6 - 16 iulie 2017 programul intensiv de pregatire artistica, specializarea canto Brasov International Summer Voice Program, sub coordonarea Mihaelei Buhaiciuc.

Citește mai mult
Recital la doua piane

Va invitam miercuri, 5 iulie 2017 de la ora 18 la Aula Sergiu T. Chiriacescu la un Recital la doua piane sustinut in cadrul Stagiunii de concerte a Universitatii Transilvania.

Citește mai mult
Vernisaj Lucian Christian Hamsea

Miercuri, 5 iulie 2017, de la ora 19.00, Centrul Multicultural al Universităţii vă invită la vernisajul expoziţiei Mirabila fiinţă a pictorului, sculptorului şi graficianului Lucian Christian Hamsea, originar din Braşov. În deschidere chitarista Helga Leea Cristescu va interpreta Elegia de J. K. Mertz.

Citește mai mult
Conferinta Profesorului Arthur Dogariu

Va invitam la conferinta cu tema Detectia la distanta si imagistica in timp real cu ajutorul opticii neliniare sustinuta de profesorul Arthur Dogariu de la Universitatea Princeton (SUA) in data de 28 iunie 2017 de la ora 12 in sala D.I.1.

Citește mai mult
Intalnire cu scriitorul Marius Oprea

Va invitam vineri, 23 iunie 2017, de la ora 17:00, la Libraria St. O. Iosif la lansarea, in cadrul Serilor Facultatii de Litere a noului roman al scriitorului i Marius Oprea, Neasemuita Istorie a Imperiului Român de Răsărit.

Citește mai mult
Inchiderea stagiunii Chamber Jazz

Vineri, 23 iunie, de la ora 19:00, la Centrul Multicultural se incheie prima stagiune Chamber Jazz la Universitatea Transilvania cu concertul Somethin' Holy sustinut de saxofonistul Alex Harding și pianistul și compozitorul Lucian Ban.

Citește mai mult
Conferinta internationala a doctoranzilor

Va invitam la Conferinta internationala a doctoranzilor - IPC 2017, editia a 3-a, organizata de Institutele Doctorale din Universitatea Transilvania din Brasov si Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Conferinta va avea loc in perioada 22-23 iunie 2017 la Aula Sergiu T. Chiriacescu.

Citește mai mult
Intalnire cu Vladimir Tismaneanu

Marti, 13 iunie 2017 de la ora 19:30 vă invităm la Centrul Multicultural la o discuție cu reputatul politolog Vladimir Tismăneanu (profesor la University of Maryland, SUA) și la prezentarea noii sale cărți Teze și anititeze la Washington.

Citește mai mult
Reprezentatii studentesti de teatru-dezbatere

Studenții din anul III Studii Americane vă invita la două reprezentații de teatru interactiv, luni, 12 iunie 2017, de la ora 11.30, la Colegiul National Aprily Lajos. Tinerii pun în dezbatere valori culturale și practici instituționale curente în societatea românească de azi.

Citește mai mult
Concert aniversar Mark Anthony Turnage

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 19:00, Centrul Multicultural are plăcerea de a găzdui unul dintre concertele de muzică clasică din cadrul vibrate!festival, Twisted Rhythms, dedicat lui Mark Anthony Turnage, important compozitor contemporan și invitatul special al festivalului.

Citește mai mult
Colocviul national universitar de literatura

Vă invităm la Colocviul Național Universitar de Literatura Română Contemporană de la Brașov, editia a 14-a. Joi, 8 iunie, ora 10, sala NI16: sesiunea plenară şi sesiunea de comunicări a studenţilor. Vineri, 9 iunie, la Centrul Multicultural: comunicările profesorilor și cercetătorilor și continuarea dialogului cu cei doi scriitori invitati

Citește mai mult
Expozitie de desene cu text

Va invitam la vernisajul expozitiei de desene cu text "Studiu pentru clape si capcane" a artistului George Rosu, marti, 6 iunie 2017 de la ora 18, la Centrul Multicultural al Universitatii.

Citește mai mult
Lectura pe doua voci

Joi, 1 iunie, de la ora 18, autoarea franceză Carole Zalberg și pianistul Clément Walker-Viry vor interpreta, la Centrul Multicultural, 10 compoziții reunite sub titlul „Chants d'apocalypse” și inspirate de situația refugiaților.

Citește mai mult
Detectia si Discriminarea Semnalelor

Miercuri 31 mai, ora 12, la Aula Universitatii prof. Gelu Nita de la New Jersey Institute of Technology va sustine conferinta Detecția și Discriminarea prin Metode Statistice a Semnalelor Naturale și Artificiale. In aceeasi zi la ora 18, in sala CP28, prof. Nita va prezenta programul de Master de la NJIT-USA.

Citește mai mult
Viata si vremurile lui John F. Kennedy

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui John F. Kennedy, Ambasada SUA şi Universitatea Transilvania organizează la Aula „Sergiu T. Chiriacescu” o expoziție de fotografie despre viața președintelului american. Vă invităm la vernisaj, joi, 25 mai 2017 de la ora 15.

Citește mai mult
Conferinta OPTIM-ACEMP 2017

Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor organizeaza in perioada 25 - 27 mai 2017 Conferinta internationala Optimization of Electrical & Electronic Equipment - Aegean Conference on Electrical Machines and Power Electronics.

Citește mai mult
Schaeffler Day

Petrece o zi in compania specialistilor Schaeffler RO&DE. Afla care sunt cele mai noi trenduri in simularea proceselor de fabricatie. Schaeffler Day - Tehnica si Inovatie, miercuri, 24 mai 2017. Detalii si inscrieri.

Citește mai mult
Recital Trio Energico

Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania va invita duminica, 21 mai 2017, de la ora 16.30 la la recitalul sustinut de Trio Energico, de la Universitatea de Muzica Liszt Ferenc din Budapesta.

Citește mai mult
Zilele Educatiei Mecatronice

Facultatea de Design de Produs si Mediu, prin Departamentul Design de produs, Mecatronica si Mediu organizeaza in perioada 16-19 mai 2017 Zilele Educatiei Mecatronice, la 25 de ani de la infiintarea specializarii de Mecatronica la Brasov.

Citește mai mult
Dezvoltarea abilitatilor academice

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei organizeaza workshopul Dezvoltarea abilitatilor academice ale cadrelor didactice, editia a III-a, cu tema Conditii ale succesului academic. Vineri, 12 mai 2017, orele 9 -17, la Institutul de Cercetare Dezvoltare al Universitatii.

Citește mai mult
Conferinta de Anglistica 2017

Departamentul de Lingvistica Teoretica si Aplicata din cadrul Facultatii de Litere organizeaza in perioada 12 - 13 mai 2017 la Aula Universitatii cea de-a 15-a editie a Conferintei de Anglistica cu tematica Investigating Language as Social (Inter)Action.

Citește mai mult
Mastership@Miele

Compania Miele invita studentii interesati, miercuri, 10 mai 2017, ora 11:45, la Podiumul companiilor (holul corpului C), pentru prezentarea Programului Mastership, editia a 6-a. Programul Mastership@Miele (1 an) va curpinde stagii in toate departamentele companiei si cursuri specifice.

Citește mai mult