Sănătate
Programul de studiu Asistentă Medicală a început în anul 1999, beneficiind de experiența unui proiect TEMPUS, iar din anul 2005 îşi desfăşoara activitatea o specializare de nivel universitar, în conformitate cu normele Comunității Europene. Pregătirea viitorilor asistenți medicali se face printr-o specializare de licență, cu durata de 4 ani, având 4600 de ore de teorie si practica. Disciplinele din planul de învățământ asigură atât acumularea cunoştințelor teoretice cât şi dobândirea unei experiențe clinice şi a unei atitudini etice adecvate. Pregătirea se va desfaşura în contextul reglementărilor sectoriale ale Uniunii Europene şi a reglementarilor în vigoare ale Ordinului Asistenților Medicali
Programul de studii Laborator clinic își deschide în anul 2013 pentru prima dată porțile răspunzând unei nevoi acute pe piața muncii și în condițiile funcționării unui număr foarte redus de unități de învățământ cu acest profil la nivel național.
Această nouă specializare medicală le oferă celor interesați șansa unei pregătiri la standarde înalte, cu cadre didactice cu experiență și în spații cu dotări moderne pentru activități didactice cât și pentru practica clinică precum și a calificării într-o profesie de interes în contextul medicinei moderne.
Specializarea ca asistent de laborator clinic le oferă absolvenților multiple oportunități de angajare atât în țară cât și în străinătate, în sectorul public sau privat, în domeniul clinic sau de cercetare științifică
Programul de studii pentru specializarea balneofiziokinetoterapie şi recuperare are definite următoarele obiective de formare în domeniul sănătate pentru formarea profesională:
- întelegerea scopului kinetoterapiei şi balneofozioterapiei generale, a conceptelor moderne de recuperare şi a locului acestora în cadrul ştiinelor pentru sănătate, a responsabilitătilor legale şi consideratiilor etice ale practicii profesionale;
- acumularea abilităților necesare profesiei de kinetoterapeut şi balneofizioterapeut definite în cadrul competențelor dezvoltate prin parcurgerea programului de studii.
Domeniul de licență în care se încadrează acest program de studii este Sănătate. Durata studiilor este de 6 ani (360 de credite ECTS). Pregătirea viitorilor medici se face printr-o specializare de licență cu 5.500 de ore de teorie şi practică. Programul de studii are în vedere acumularea cunoştințelor de bază şi de specialitate în domeniul medical menite să asigure dezvoltarea motivației pentru profesia de medic prin realizarea unui proces de învățământ de calitate, integrarea activității teoretice cu practica medicală pentru dobândirea competențelor şi abilităților necesare exercitării profesiei de medic generalist, cooptarea studenților în activități de cercetare pentru a le stimula opțiunea de a deveni cercetători în domeniul medical.
Muzică
Domeniul de licență în care se încadrează acest program de studiieste Muzică. Durata studiiloreste de 4 ani (240 de credite ECTS). Studenții dobândesc calitate pentru interpretarea vocală în stilul clasic, în relație cu capacitatea individuală de a comunica, exprima și interpreta; și dezvolta aptitudini psiho-fizico-emotionale necesare întelegerii artei.
Domeniul de licență în care se încadrează acest program de studi e ste Muzică. Durata studiilor este de 4 ani (240 de credite ECTS). Studenții dobândesc competențe în ceea ce priveşte dezvoltarea calităților psiho-fizice, formarea artistică, dezvoltarea creativității interpretative, pregătirea multilateral pentru o carieră solistică, precum şi perfecționarea tehnicii instrumentale superioare şi a capacității de utilizare nuanțată a expresiei şi virtuozității instrumentale. Finalizareaa cestui program de studii le permite absolvenților abordarea mai multor profesii în domeniul interpretării şi pedagogiei muzicale.
Programul de studii face parte din domeniul fundamental ARTE și domeniul de licență MUZICĂ.
Durata studiilor este de 3 ani (180 credite ECTS). Studenții dobândesc competențe de operare cu limbajul muzical prin înțelegerea, analizarea și interpretarea morfologică și sintactică a diferitelor lucrări muzicale sub aspectul formei și a tehnicilor de scriitură specifice unor genuri, compozitori și epoci stilistice; precum și de interpretare expresivă, cu valențe estetice, a unui repertoriu vocal și instrumental, variat stilistic.
Studii culturale
Domeniul de licență în care se încadrează acest program de studii este domeniul Studii culturale. Durata studiilor este de 3 ani (180 de credite ECTS). Planul de pregătire al acestui program, predat în llimba engleză, urmărește formarea profesională și științifică, dezvoltarea aptitudinilor de gândire critică și creativă, de comunicare și de interacțiune socială a absolvenților.
Limbi moderne aplicate
Planul de pregătire al programului de licență Limbi moderne aplicate limba franceză/ germană - limba engleză a fost conceput ținând seama de orientarea generală a învățământului superior din România, obiectivele și profilul de competențe fiind dezvoltate în concordanță cu nevoile identificate pe piața muncii. Programul de studii Limbi moderne aplicate are o durată a studiilor de 3 ani (180 de credite ECTS) și este structurat pe trei direcții fundamentale – discipline fundamentale (limba modernă contemporană, terminologie), discipline de specialitate (teoria și practica traducerii, civilizație franceză/ germană/ engleză, limbaje de specialitate, strategii de comunicare, corespondență comercială), discipline complementare (economie generală, informatică aplicată, integrare europeană și instituții comunitare). Activitățile de seminar și cele de practică de specialitate sunt centrate pe dezvoltarea competențelor de traducere și de rezolvare a unor probleme concrete cu care absolvenții se vor confrunta în viitoarea profesie.
Primul pas este să completezi online formularul de înscriere. Apoi, urmărește calendarul admiterii pe admitere.unitbv.ro, pregătește-ți dosarul și încarcă documentele solicitate în perioada afișată pe site. Nu uita să verifici condițiile de admitere. Pentru facultățile unde admiterea se face pe baza examenelor, procură-ți bibliografia și urmărește informațiile legate de examen.
Abia așteptăm să-ți arătăm cum arată campusul nostru universitar, ce înseamnă viața de student și cum arată o zi din viața unui student la unitbv. Trimite-ne un email pe adresa birou.comunicare@unitbv.ro în care precizează data în care ai vrea să ne vizitezi, instituția/organizația de la care provii și numărul de persoane. Noi îți vom pregăti un tur al campusului UNITBV.
- *vizitele în campus se fac pentru grupuri de minimun 10 persoane.
La admitere, atunci când completezi formularul online de înscriere, trebuie să bifezi opțiunea „doresc loc în cămin”. Noi vom procesa cererea ta, iar după afișarea rezultatelor la admitere vom face repartiția locurilor în cămine, în ordinea mediile de intrare la facultate, în limita locurilor disponibile.
Prima dată trebuie să mergi la secretariatul facultății absolvite de unde îți vei lua suplimentul la diplomă. Apoi, fă-ți o programare AICI și mergi în ziua și ora când ești programat la Rectoratul Universității (B-dul Eroilor nr. 29), la etajul II, cam. 202 de unde îți vei ridica diploma. Trebuie să ai cu tine cartea de identitate în original (ai grijă să fie în termen). Programul biroului este de luni până vineri, între orele 12:00 – 15:00. Înainte să-ți iei diploma de la Rectorat trebuie să completezi și un formular care este disponibil AICI . Pentru ridicarea diplomelor nu se percepe nicio taxă în primii cinci ani de la data absolvirii, ulterior se achită o taxă de păstrare/stocare a actelor de studii. Click aici pentru mai multe detalii privind ridicarea diplomei de studii.
Contactați coordonatorul unuia dintre cele 30 de Centre de cercetare ale Institutului de Cercetare Dezvoltare. Datele lor de contact le găsiți la secțiunea Comunitatea UNITBV. Dacă proiectul implică mai multe centre de cercetare, contactați directorul Institutului de Cercetare pentru a stabili o întâlnire. Trimiteți un email la icdt@unitbv.ro cu solicitarea dumneavoastră.
Lista proiectelor de cercetare și descrierea rezultatelor obținute poate fi găsită aici.
Contactați Biroul de Relații cu Mediul Economic, la adresa brme@unitbv.ro și veți primi toate detaliile necesare.
Da, evenimentele Centrului Multicultural și Centrului Muzical sunt dedicate comunității brașovene și publicului interesat. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile în spațiul alocat evenimentelor. Verificați secțiunea Știri și evenimente pentru detalii.