
CEEPUS
- • CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) este un program regional de mobilităţi academice care se derulează în Europa Centrală şi de Est din 1993. România s-a alăturat acestui Program în anul 1998.
- • PARTICIPANȚI - La Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală - CEEPUS participă ţări din centrul şi sud - estul Europei: Albania, Austria, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia, Universitatea din Prishtina, United Nations Interim Administration Mission in Kosovo – MEST, precum și Republica Moldova, începând cu anul universitar 2011-2012.
REȚELE CEEPUS - O reţea CEEPUS este o structură interuniversitară în cadrul căreia mai multe universităţi din cel puţin două ţări diferite derulează un proiect comun.
Orice cadru didactic al unei universităţi poate crea o reţea CEEPUS şi atunci instituţia de care aparţine devine coordonatorul reţelei sau poate adera la o reţea coordonată de o altă universitate participantă la Program şi atunci instituţia sa devine instituţie parteneră. Toate operaţiunile legate de crearea/gestionarea proiectelor CEEPUS şi de înscrierea pentru/acordarea burselor se derulează online, pe pagina de internet www.ceepus.info.
Universitatea Transilvania din Brașov este membră în cadrul a 15 rețele CEEPUS.

Programul Artist in Residence@Transilvania University
În cadrul acestui program, Universitatea Transilvania din Brașov acordă rezidență artistică unor personalități excepționale ale artei contemporane care vor susține reprezentații în cadul Universității. Artiștii vor fi selectați prin competiție.
Mai multe detalii se găsesc în anexa 6 din HCA nr. 41 din 18 mai 2018 disponibilă aici

Burse pentru susținerea mobilităților temporare externe destinate studenților de la ciclurile de licență și masterat
Programul se adresează studenților Universității Transilvania din Brașov care doresc să studieze sau să efectueze stagii de practică în țări din întreaga lume. Cuantumul lunar al burselor este de stabilit în funcție de distanță până la locul de desfășuare a mobilității. Mai multe detalii se găsesc în anexa 6 din HCA nr.32 din 21 noiembrie 2017 disponibilă aici și în anexa 10 din HCA nr.42 din 6 iunie 2018 disponibilă aici. Instrucțiunea este disponibilă AICI.
Primul pas este să completezi online formularul de înscriere. Poți face acest lucru oricând, chiar și cu un an înaintea perioadei de admitere. Apoi, urmărește calendarul admiterii pe admitere.unitbv.ro, pregătește-ți dosarul și vino la înscriere în perioada afișată pe site. Nu uita să verifici condițiile de admitere. Pentru facultățile unde admiterea se face pe baza examenelor, procură-ți bibliografia și urmărește informațiile legate de examen.
Abia așteptăm să-ți arătăm cum arată campusul nostru universitar, ce înseamnă viața de student și cum arată o zi din viața unui student la unitbv. Trimite-ne un email pe adresa birou.comunicare@unitbv.ro în care precizează data în care ai vrea să ne vizitezi, instituția/organizația de la care provii și numărul de persoane. Noi îți vom pregăti un tur al campusului UNITBV.
- *vizitele în campus se fac pentru grupuri de minimun 10 persoane.
La admitere, atunci când completezi formularul online de înscriere, trebuie să bifezi opțiunea „doresc loc în cămin”. Noi vom procesa cererea ta, iar după afișarea rezultatelor la admitere vom face repartiția locurilor în cămine, în ordinea mediile de intrare la facultate, în limita locurilor disponibile.
Prima dată trebuie să mergi la secretariatul facultății absolvite de unde îți vei lua suplimentul la diplomă. Apoi trebuie să mergi la Rectoratul Universității (B-dul Eroilor nr. 29), la etajul I, cam. 100 de unde îți vei ridica diploma. Programul biroului este de luni până vineri, între orele 12:00 – 15:00. Înainte să-ți iei diploma de la Rectorat trebuie să completezi și un formular pe la care îl vei găsi la calculatoarele de lângă biroul de ridicare a diplomelor. Nu uita să ai la tine buletinul! Pentru ridicarea diplomelor nu se percepe nicio taxă. Serviciul este gratuit pentru toți absolvenții Universității Transilvania din Brașov. Click aici pentru mai multe detalii.
Contactați coordonatorul unuia dintre cele 30 de Centre de cercetare ale Institutului de Cercetare Dezvoltare. Daca proiectul implică mai multe centre de cercetare, contactați directorul Institutului de Cercetare pentru a stabili o întâlnire. Datele lor de contact le găsiți la secțiunea „angajați”.
Lista proiectelor de cercetare și descrierea rezultatelor obținute poate fi găsită aici.
Contactați Biroul de Relații cu Mediul Economic, la adresa brme@unitbv.ro și veți primi toate detaliile necesare.
Da, evenimentele Centrului Multicultural și Centrului Muzical sunt dedicate comunității brașovene și publicului interesat. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile în spațiul alocat evenimentelor. Verificați secțiunea Știri și evenimente pentru detalii.